Da nærmer det seg endelig TIL- kamp igjen etter et par ukers pause når Gutan skal ut i sin andre strake bortekamp i serieåpninga. Det har gått nesten en måned sida forrige kamp, så Simo Valakari har fått god tid til å samkjøre laget som har fått et par nye ansikter sida sist. Daniel Berntsen har måtte vente på sin debut, mens Simo har brukt nettverket sitt til å hente sin landsmann med det vanlige finske navnet Robert Taylor inn på lån fra svenske AIK.
I landslagspausen viste Runar Espejord scoringsform med to fulltreffere, den siste på et straffespark. Vi satser på lokalgutten slår til og finner veien til nettmaskene også i kveld. Det gjør bestandig godt for angrepspillere å gjøre mål, så det er bra at Runar har med seg godfølelsen i bagasjen.


Denne rundens motstander er forventa å kjempe i toppen og kunne være et av lagene som kjemper om gullet, så en seier her vil være en massiv boost for de røde og hvite som vi liker å ha trua på. Hjemmelaget står med seks poeng på to kamper etter å ha knust Sandefjord 5-0 og slått Haugesund 1-0 borte. Det er bestandig digg å være den første som tar noe fra et lag, og ikke minst når det er en motstander som så langt har gjort det bra.
Vi må forvente at moldenserne forsøker å legge Gutan under press fra avspark av. Det kan vi møte på to måter. Enten ved å ligge kompakt og ri av stormen det første kvarteret, som ofte er definerende, eller ved å stå høyt sjøl. Klarer Gutan å holde unna de første 15 minuttene kan de fort lykkes med å slå lufta ut av blåtrøyene. Simo liker jo gjerne at laget bruker tid på å spille seg opp, men det vil vel overraske lite om det ligger et fokus på kontringer i begynnelsen av oppgjøret, og det vil naturligvis være fortærende for moldenserne om Gutan setter inn kampens første scoring på en overgang og samtdig holder unna baklengs etter det.                                                                                                                     Foto: nordnorskdebatt.no (via Nordlys)
TIL- mannskapet har ofte vist seg fra sin beste side i oppgjør som på papiret kan se vanskelig ut, og Gutan bruker å like seg godt i kamper som denne. Vi satser på at de nok en gang irettesetter en god motstander.


Statistikk

Gutan har til tider slitt i Molde og står med 15 tap i serie der. Riktignok har det med fire seiere ni uavgjorte også blitt poeng med hjem 13 ganger og med andre ord ved nesten halvparten av anledningene lagene har møttes på Møre. Likvel er det helt klart andre steder Gutan har trivdes bedre.
Vi må tilbake til 2010 for å finne den føreløpig siste trepoengeren i Molde. Da sørga to scoringer av George Mourad og ei av Fredrik Björck for at alle poengene ble med hjem til Nordens Paris. (Kilde: nifs.no).
Vi må dog ikke veldig langt tilbake for å finne forrige gang det ble poeng. Forledenår endte det 1-1 i serieåpninga som Gutan hadde fortjent å vinne etter å i stor grad ha spillemessig kjørt over hjemmelaget.
Det er bestandig gledelig å trekke fram den fantastiske 7-0- triumfen fra 1995. Det er den største seieren TIL har hatt på bortebane i seriespill på øverste nivå, og den største seieren innbyrdes mellom lagene. Dermed har vi TIL- supportere det trumfkortet å slå i bordet med. Tore Andre Flo gjorde hat trick, Bjørn Johansen fant veien til nettmaskene ved to anledninger og Sigurd Rushfeldt og Morten Pedersen varta opp med hver sin scoring (kilde: til.no). Dette var på ei tid når kun et utvalg kamper ble vist på de gamle TV- kassene. Det var så man måtte gni seg i øynene og dobbeltsjekke at resultatet faktisk stemte, og det er verdt å ta med i betraktninga at TIL på bortebane knuste et lag som lå på andreplass.