Foto: dt.no (Rune Folkedal)

Midt i avslutninga av påskefeiringa skal Gutan til dyst i bortekamp mot Mjøndalen. Behovet for å begynne å plukke poeng igjen er prekært etter at det har blitt to tap på rad i rundene forut før denne.

Begge lagene står med tre poeng etter en seier og to tap i de foregående kampene. Dette kan fort være en type oppgjør som er med på å definere hvordan sesongen blir og Gutan er nødt til å slå tilbake rimelig kjapt for å ikke havne i trøbbel. På mange måter er dette en type sekspoengskamp, og TIL skal være en klubb som ligger framfor Mjøndalen på tabellen.

Runar Espejord har reist sørover og er dermed aktuell for sine første minutter sida 25. august i fjor. Han skal dog ikke være i nærheta av å være klar for en plass i førstelleveren, så får vi håpe at Runar holder seg unna skader når han får slippe til denne gangen.

Marcus Holmgren Pedersen ble foretrukket foran Brayn Rojas sist og det vil ikke overraske om det skjer igjen. Rojas ble ikke henta til klubben for å få flis i ræva, men det er en tankevekker at han ble plassert på benken etter å ha slitt med å komme til sjanser og stod uten scoringer på de to første kampene.
Robert Taylor er i troppen og ser dermed ut til å ha rista av seg de tingene som har holdt han ute. Finlenderen står foreløpig med kun en halvtimes (pluss tillegg) spill sålangt i årets Eliteserie, men da løfta han laget og det er verdt å merke seg at den beste fotballen TIL har foreløpig har levert i år er med han på banen.

Mjøndalen har blitt ei verkebyll for TIL og på de to siste oppgjørene i Nedre Eiker har det blitt tap etter 2-1 i 2013 og 4-3 i 2014. Ettersom Mjøndalen for det meste har oppholdt seg i lavere divisjoner må vi derfor helt tilbake til 1992 for å finne forrige gang TIL slo dem. Det burde vær en nok motivasjon for Gutan å få revansjert seg mot disse brunskjortene og dermed bevise at nå er det stopp på det køddet.

Isberget har satt opp buss som går fra vår stampub i sør Tordenskiold klokka 16:00. Du kan lese om påmelding her: https://isberget.no/fotballforspill-i-oslo-14-april-og-buss-til-mjondalen-22-april/ OPPDATERT: BUSS UTGÅR DENNE GANGEN PGA FÅ PÅMELDINGER. 
Befinner du deg i Tromsø anbefales det å møte opp på NO24, så kan du juble med medsupportere dersom det blir seier eller finne ei skulder å lene deg på om det går i dass. Du kan lese om avtalen med NO24 her: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/.
Ser du kampen på din egen hjemmebane er Eurosport Pluss 3 riktig kanal. Sendestart er 17:50.
AV ADRIAN BJØRKAN PEDERSEN