Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: nettavisen.no (Vidar Ruud, NTB scanpix)

Gutan går for den fjerde strake seieren i Eliteserien når de gjester Åråsen søndag ettermiddag. Etter ni av ni mulige poeng er det nå ei helt anna stemning i laget og blant supporterne enn det var for kort tid sida, og de gode resultatene gjør at det nå åpner seg nye muligheter for TIL. Da gjelder det bare å fortsette så det varer over tid. Simo Valakari har en oppgave med å få spillerne til å tru at de klarer å fortsette å kjøre i femtegir. Her er kontinuitet et viktig aspekt. Han er kjent med spillerne sine styrker og svakheter. Det gir han en fordel når han skal koordinere dem og holde dem på tå og hev.
Tromsø har tradisjonelt brukt å slå LSK hjemme og tapt borte, og de to siste kampene på Åråsen har endt uten poeng. Det skal dog sies at TIL var ganske uheldige i fjor etter at et omstridt straffespark avgjorde kampen. Forrige seier kom i 2016 etter at blant andre Mikael Norø Ingebrigtsen og Magnus Anders satte inn scoringer i 4-2- seieren (eller 2-4 om du vil).

Anders Jenssen har blitt sentral i TIL sine bakre rekker ettersom han har stått fram etter å ha slitt tidligere. Han var god mot Molde og Stabæk, og mot Rosenborg var han med på å ta kvelertak på trønderne. Kort sagt har han blitt mer solid i duellene, leser bedre og er tryggere med ballen i beina. Akkurat nå ligger selvfølgelig fokus hos han på kampen, men han burde prioriteres i kontraktsforhandling og helst ha en avtale i boks tidlig i neste uke ettersom han etter månedskiftet vil kunne gå i dialog med andre klubber.
Det sies at man aldri skal forandre på et vinnende lag, men personlig ønsker jeg meg ei utskiftning i førsteelleveren, og det er å få Marcus Holmgren Pedersen inn for å true bakrommet til Lillestrøm som er sårbare defensivt. Se for deg en løpsduell mellom Marcus og Frode Kippe, så snakker vi totalparkering.

TIL må fortsette med å gjøre den samme jobben i forsvar for der har det vært bunnsolid. To clean sheets på rad og kun en baklengs mot Molde etter at vi ble redusert til ti mann. Det lukter det krutt ut av. Samtidig er det betryggende å ha Jostein Gundersen tilbake, sannsynligvis mest aktuell som innbytter foreløpig, og han var ordentlig god når han kom inn med snaue kvarteret pluss tillegg sist.
Thomas Lehne Olsen er nok LSK sin fremste trussel, og han har gjort seks mål på elleve kamper. Likevel framstår TIL så trygge at spillerne våre skal være i stand til å nøytralisere han. Gutan har nemlig lyktes med å ta ut bedre motstandere ut av kampen, og kan godt holde nullen mot et LSK som ikke akkurat pøser inn scoringer.
Tre poeng denne helga betyr at Tromsø får ei lita luke ned til LSK, og samtidig oppnår kontakt med hvertfall Kristiansund som for øyeblikekt ligger på sjetteplass etter at de tapte mot Rosenborg. TIL er med andre ord i posisjon for å kjempe om plasseringer på øvre halvdel. Dersom VIF taper i Haugesund er vi også bare to poeng bak dem. Kom igjen nå, la poengene fortsette komme de neste ukene så går vi for en ordentlig spennende høst i møte!

Avspark er 18:00 og det oppfordres å møte opp på Åråsen for å støtte TIL dersom man har anledning til det. Ellers kan man selvfølgelig se oppgjøret sammen med Isberget på NO24. Du finner informasjon om avtalen med stampuben vår her: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/

Skal du se kampen på TV hjemme er det Eurosport pluss som du må trykke deg inn på med fjernisen.