Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Denne lørdags ettermiddagen skal Gutan i aksjon i LSK- hallen i det som blir en aldri så liten test for laget før de reiser til treningsopphold til Spania. Det skal bli spennende å se hvordan TIL står seg mot en motstander man potensielt kommer til å kjempe om opprykk mot i årets sesong, dersom man er i stand til å gjøre riktige grep de neste par månedene.
Det er nok flere brikker (les: spillere) som enda ikke er på plass, så vi får neppe se riktig den samme førstelleveren som mot Sandnes Ulf i seriepremieren den 6. april. Likevel føles dette som en viktig kamp. Det å få på plass vinnerfølelsen på plass er viktig, og man kan vel si at det er ekstra viktig akkurat inn mot denne sesongen.
Ei god sesongoppkjøring vil bety mye for stemninga rundt klubben, som forståelig  ikke er den beste om dagen. Det er en konsekvens av å ha rykka ned og mista nøkkelspillere. TIL har heldigvis mange supportere som mener mye om det sportslige. Både det som fungerer og det som ikke gjør det. Gode resultater vil dra en positiv energi med seg når alvoret begynner. Det vil smitte over på publikum som vil regenerere den positive energien til de som er ute på banen. Samtidig vil det stilne de som bestandig mener at alt er galt. Vi som følger TIL i tjukt og tynt behøver noen oppturer sammen med klubben vår nå. Det kan også bety flere solgte sesongkort, og både vi supportere og klubben vil selvfølgelig ha så mange supportere som mulig på Alfheim.

En som allerede er på plass, og som er den av de nye spillerne vi kjenner best til, er Ruben Yttergård Jensen. Det blir meget interessant å se han i aksjon for TIL igjen. Jeg både håper og trur at han vil forsterke midtbanen. Både fordi han innehar erfaring som det helt klart er behov for og fordi han har et repertoar som har vært et savn på midtbanen i ganske lang tid. Det virker som at begeistringa foreløpig har latt vente på seg blant mange, men en midtbane med Yttergård Jensen og Kent- Are Antonsen skal nok stå seg bra i 1. divisjon (som  noen av oss fortsatt kaller det). Begge de to har bindt seg til TIL i fire år, og det tilsier at de er tiltenkt roller dersom man lykkes med å komme til Eliteserien.

Det er ingen tvil om at TIL fremdeles mangler spillere på på topp. Ikke minst sida verken Runar Espejord eller Fitim Azemi befinner seg i klubben. Kanskje betyr det at Simo Valakari først og fremst vil drille inn den defensive strukturen fram til man har fått noen nye inn. Det er selvfølgelig et reint tips, men man må jo nesten forholde seg til hva man har til rådighet og få de bitene man kan gjøre noe med her og nå på plass først.

I midten av januar rapporterte TIL på sin hjemmeside at det er progresjon i forhold til skaden på Mikael Norø Ingebrigtsen, men at det kan gå ei stund før han er tilbake. Forvent derfor ikke å se han i aksjon i dagens kamp. Anders Jenssen fikk en strekkskade på trening 11. januar. Det skal ikke være snakk om en strekk av det verste slaget, men planen har vært at Anders skal være i alternativ trening, og dermed er muligens heller ikke han aktuell foreløpig. Ellers er det såvidt det er undertegnede bekjent ingen som skal være ute med skade.

Avspark er 15:30, og oppgjøret bli sett se via nettsida til Nordlys eller andre sider med abonnement som gjør det tilgjengelig. Dermed er det bare å finne HDMI- kabelen fram dersom du har en liggende og ikke har kobla en enhet til TV’en allerede.