Søndag kveld skal TIL i aksjon på Møre når laget skal forsøke å fortsette de positive tendensene som har blitt vist i det siste. I de siste fire rundene har Gutan gjort to gode kamper (borte mot Godset og hjemme mot Brann), en dårlig kamp hjemme mot Stabæk, mens det ble en god førsteomgang og dårlig andreomgang borte mot Lillestrøm. Dermed kan man sammenligne situasjonen nå med når TIL spilte seg ut av en vanskelig periode tidlig i sesongen. Da ble det null poeng på de to første før de gode resultatene kom etter det, og man skjønner jo hvor viktig egenskap det er å slå tilbake etter motgang. Dersom Gutan kan spille seg opp på en lignende måte som på seinvinteren/ våren, så går vi en riktig spennende tid i møte og da kan vi for alvor få noe virkelig godt ut av denne sesongen.

Foto: nettavisen.no (Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix)

Tromsø ligger for øyeblikket på åttendeplass på tabellen etter å blant anna ha passert denne helgas motstander Kristiansund i forrige runde. Veien opp til femteplass er kun på fem poeng, og dersom Gutan tar tre poeng og Haugesund taper i Drammen vil det kun være fem poeng opp til fjerdeplassen. Jeg har tidligere skrevet at drømmen om europacup neste år er fjern, men det er fortsatt seks kamper igjen, så får vi se hvordan dette ender opp dersom resultatene går veien. Det er hvertfall helt sikkert at man må gå for det.
Simo Valakari har overraska med å avsløre laget dagen før matchen skal spilles. Til Nordlys opplyser han nemlig at de elleve som er i startoppstillinga blir det samme som når Brann ble feid av banen på mandag i 2-1- seieren som fort kunne ha vært mye større. Det betyr at Kent-Are Antonsen som er like anvendelig som poteten fortsetter på topp sammen med Mikael Norø Ingebrigtsen. Begge de to tegna seg på scoringslista sist og viste at man kommer langt med iherdig innsats. I tillegg liker både Jostein Gundersen og Simen Wangberg å bevege seg i sekstenmeteren når sjansen byr. Dermed kompanserer de for manglende høyde på spissene og det gir TIL flere strenger å spille på, og man skal heller ikke undervurdere viktigheta av å være uforutsigbar. Runar Espejord kan først være klar etter landslagspausen, men når han er savna er det betryggende at andre leverer varene på topp.
Gjermund Åsen var tilbake i gammelt slag og leverte en strålende kamp sist. Det var også han som var nest sist på ballen før begge scoringene med to utsøkte pasninger etter at han først hadde strålende driv med ballen. Når Gjermund leverer på det nivået kunne han gjort hele Eliteserien svimmel på en og samme dag. 27- åringen topper nå poengligaen med ni assists og to scoringer, og om han fortsetter i samme spor er mitt tips at han kommer til å fortsatt ruve på toppen av den lista ved sesongslutt.
Bendik Bye har vært Kristiansunds mest målfarlige spiller og har notert seg for åtte scoringer. Ellers har Stian Semb Aasmundsen fem målgivende og fire scoringer og kan dermed være et uromomoment som må passes opp for (kilde: altomfotball.no). Et kjennetegn på nordmøringene er at de er et kompakt lag og i kampen som ble spilt på Alfheim tidligere i sesongen var de kun ute etter å kvele oppgjøret. Det endte 0-0 etter at de parkerte bussen, men dette kan nok bli en helt anerledes match og TIL vil nok ha mer rom å spille i offensivt.

Det er ingen tvil om at TIL spiller for spiller et et betydelig bedre lag enn Kristiansund og dersom laget har dagen kan Gutan komme til å lage storm i den flotte kystbyen. Det er en kjent sak at tempo er viktig i fotball, og vi har jo sett hvor mye bedre Gutan framstår når de får fart på ballen og er bevegelige. Det veit de inderlig godt sjøl også, så vi krysser fingrene for at de skal få det til. Da kan Sean McDermott få det hett rundt ørene og kaldt nedover ryggen når TIL- spillerne får ballen til å suse forbi han og i nettet. Skulle det drøye før scoringene kommer har vi i tillegg offensive spillere som en revansjesugen Daniel Berntsen å sette inn, men vi satser på at TIL går rett i strupen på KBK og setter dem kraftig på plass.

Foto: til.no

Statistikk

Lagene møttes for første gang i mai, 2014 og det endte med 3-1 til TIL på Alfheim. Magnus Andersen, Zdenek Ondrasek og Morten Moldskred satte inn scoringene for Gutan.
På bortebane har TIL enda til gode å ta tre poeng ettersom det har blitt tap i de to eneste kampene som har blitt spilt i Kristiansund. Da klamrer vi oss til det vi har og nevner at fjorårets oppgjør endte med scoring av Mikael Norø Ingebrigtsen i en kamp som ellers ikke behøver å bli tatt opp ettersom TIL i fravær av sentrale spillere sleit. Gudmund Kongshavn fikk av en eller anna merkelig grunn masse tyn av hjemmefansen, og kommer til å være heltent for å revansjere seg i den kommende kampen.
Vi satser på at alle gode ting er tre og at TIL for første gang tar tre poeng med  på flyet nordover etter bortekamp mot Kristiansund.

Foto: itromso.no (Håkon Mosvold Larsen, NTB SCANPIX)