Av Adrian Bjørkan Pedersen 

Foto: nettavisen.no (Anders Tøsse, NTB scanpix)

Ny søndag og ny TIL- kamp! Gutan har tatt turen til Kristiansund for å få en bedre opplevelse enn på de foregående møtene der. Det er ikke på bortebane at TIL først og fremst har gjort seg bort denne sesongen, og forhåpentligvis blir det nye poeng på motstanders gress i den kommende kampen.
Det er da tross alt noen positive punkter å ta med seg inn mot det kommende oppgjøret. TIL hadde nemlig en god periode midtveis i andreomgang mot Brann i forrige seriekamp, og fikk med scoringa som kom da også kjenne på det at man hadde drivkraft i laget. Det skal ikke undervurderes. Dessuten må det unektelig ha gjort godt med 8-1 mot Norild i midtuka. Sjøl om det var forventa at turen til Vadsø skulle gi et selvfølgelig avansement, så man samtidig at det var andre lag fra Eliteserien som sleit ordentlig for å komme seg gjennom den første runden av Norgesmesterskapet. Det gjorde for eksempel nettopp Kristiansund som må ha hatt en flau smak etter å at de kun klarte å slå selveste Herd med 1-0. Gutan kunne på si side sette på cruisekontrollen i andreomgang som ble en behagelig affære.

Med det sagt så kommer man ikke bort fra at Eliteserien sålangt har vært trå for TIL denne sesongen, og situasjonen er så avgjort betent. 15. og nest siste plass på tabellen er aldri trivelig, og dersom Gutan har den samme poengfangsten i resten av sesongen kommer det til bli 28 poeng ut av det. Det vil isåfall bety det samme som nedrykk, så de siste 25 kampene må totalt sett bli bedre enn de første fem har vært. Man skjønner jo også at det er noe som må bli tatt tak i her og nå, og det er mye som tilsier at både spill og resultater må bli bedre i løpet av mai måned for at dette ikke skal gå forferdelig galt til slutt. Vi vil helst slippe å spille bunnkamp mot Rosenborg i juni.

Oliver Kjærgaard har vært helt ute i kulda, men slo til med hat trick på onsdag. Det er vanskelig å si om prestasjonen i den kampen er nok til å gi han spilletid i Eliteserien, men med tanke på hvordan midtbanen vår har sett ut i det siste kan det være fornuftig å sette inn noen nye der.

Mikael Norø Ingebrigtsen kommer med sikkerhet ikke til å spille i denne runden ettersom sjukdom gjorde at han ikke reiste sammen med laget fra Langnes. Magnus Andersen er heller ikke med, men det er ikke undertegnede bekjent om han er vraka eller det er noe som holder øksfjordingen ute. Dermed er de to ikke tilgjengelige i likhet med de som er ute med langtidsskader.
Det blir spennede å se hvem som blir valgt på topp i førstelleven, men med det Runar Espejord gir oss når han er på banen er det selvfølgelig ønskelig at han kan spille mest mulig, og tenk så fryktinngytende han kan være sammen med Marcus Holmgren Pedersen og/ eller Sigurd Grønli.

Kristiansund står med en seier og en uavgjort på sine to kamper på eget gress og har tilsammen tatt sju poeng. Dermed vil TIL komme opp i samme poengsum med seier, og dersom seieren blir større enn med ett mål vil Gutan passere møringene på tabellen. Da må man handtere Flamur Kastrati som satte de to første scoringene mot Strømsgodset sist. Der TIL har et par høner og plukke med KBK som lag har vi definitivt også noe uoppgjort med Kastrati, som burde vært utvist i førsteomgang i tilsvarende oppgjør i fjor, så forhåpentligvis blir han kastrert denne gangen.
Isberget kommer som alltid til å være representert på stadion. Avspark er klokka 18:00. Ellers vil det som vanlig være mulig å se kampen på våre stampuber i Tromsø og Oslo, altså NO24 og Tordenskiold. For informasjon om medlemsavtalen med NO24 kan du klikke deg inn på https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/. Skal du se kampen i egen sofa som vekslende sitte- og ståtribune er det Eurosport pluss 2 som er kanalen. Sendinga begynner som normalt klokka 17:50.