Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

Siste kamp for Tromsø før ferien er Haugesund på bortebane, og dette oppgjøret markerer også avslutninga på første halvdel av Eliteserien. Gutan er i knallsterk form og kan dermed gå til dyst proppfulle av sjøltillit. TIL har ofte hatt et godt tak på FKH, men de siste tre sesongene har det vært vanskeligere å slå dem på bortebane og særlig i 2016 og 17 var Gutan ordentlig uheldige som ikke fikk noe med seg. Dermed må vi tilbake til 2015 for å finne forrige borteseier mot dem, og da var det Kent-Are Antonsen som avgjorde når han satte inn kampens eneste scoring med en corner som gikk rett i mål.

Det er ingen tvil om at det er TIL som er det laget som er i form, og der Gutan har slått til med 12 poeng på de siste fem kampene står FKH med to fattige poeng på sine siste fire. TIL har tatt nesten like mange poeng borte som hjemme, og møter denne gangen et lag som ikke har vunnet på eget gress sida 22. april.

Det er altså mye som taler i favør av Gutan. Ikke minst er det verdt å ta med seg den soliditeten som TIL viser om dagen, og det at laget får kampene i sitt spor igjen og igjen. Det skjer også mot vidt forskjellige motstandere, og det gjør det enklere å ha trua på at dette kommer til å fortsette. Spillerne kjenner til oppskrifta. De veit at de er kapable til å få bollene i ovnen. Forhåpentligvis går de bare ut på gressmatta for å ha det gøy.

Onni Valakari har vært sentral i at TIL har fått skuta på rett spor, og krydra det med å sette inn 2-0 mot Sarpsborg og sin tredje scoring for sesongen forrige søndag. Fyren er fortsatt bare 19 år, men tar ansvar med selvfølgelighet og er en viktig playmaker i dette laget. Det er dog først og fremst måten TIL framstår på som helhetlig mannskap som har gjort at poengene har begynt å komme. Spillerne jobber for hverandre. Dermed framhever de hverandre sine kvaliteter og kompenserer for manglene.

Tre poeng betyr at Tromsø passerer Haugesund på tabellen. Ettersom Viking tapte sin kamp betyr det i tillegg at man kommer opp på samme antall poeng som dem. Vi kan allerede fastslå at TIL har hatt en god periode inn mot den kommende pausen, men vi håper jo selvfølgelig at det fortsetter sånn at både spillerne og vi kjenner på godfølelsen når ferien tar til.

Avspark er 18:00, og forhåpentligvis er det mye rødt og hvitt å se på bortefeltet. Har man ikke anledning til det kan man selvfølgelig ta turen til Isbergets stampub NO24 dersom man befinner seg i Tromsø. Du kan lese mer om samarbeidet vårt her: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/
Skal man se kampen i egen gyngestol er det Eurosport Pluss som er den aktuelle kanalen.