Av Adrian Bjørkan Pedersen 

Foto: tv2.no

Det er duka for ny bortekamp når TIL skal i aksjon på Marienlyst. Det er en rein sekspoengskamp som venter ettersom lagene ligger jevnt til på tabellen. I likhet med TIL har nemlig ikke Godset vunnet sida seriepremieren, og dermed vil Gutan passere den kommende motstanderen på tabellen dersom det blir tre poeng. I tillegg blir  Rosenborg passert dersom de fortsetter å tape eller spiller uavgjort, og dessuten vil TIL med sikkerhet oppnå kontakt med flere lag dersom det blir seier.
Det har vært en del tullete kommentarer på Facebook som konkluderer med at TIL allerede har rykka ned, og det er selvfølgelig kun sludder. For oss som følger litt med er det nemlig ikke noe sjokk å se at flere lag sliter og at Gutan ikke trenger å plukke mange poeng for å passere flere i løpet av kort tid. Det må da være mulig å forholde seg litt til fakta. Det er lov å være bekymra uten å gi opp og man kan være optimistisk uten å være blind.

Kun en gang har TIL blitt ordentlig utspilt i år, og det var borte mot Vålerenga. Ellers har samtlige kamper vært jevne både resultat- og spillmessig. Det er fortsatt 22 kamper igjen av Eliteserien. Vi har vært mye mer deep shit enn det tilfellet er akkurat nå. Den største utfordringa ligger i å prestere over en hel kamp. Da vil også marginene være mye mindre mot Gutan enn det tilfellet har vært sålangt, og vi vil få betydelig færre drittmål mot oss på slutten av kampene.

Simo Valakari må fortsatt forholde seg til en rekke skader når han skal skru sammen laget til møtet med Godset. Mikael Norø Ingebrigtsen har ikke klart å riste av seg sjukdommen nok til å rekke kampen, og heller ikke Daniel Berntsen, Simen Wangberg og Artem Sokol vil være tilgjengelige. Det er likevel betryggende å se at de som får sjansen når andre er ute viser at de ønsker å kjempe seg inn på laget, og de spillerne som har reist sørover har kvaliteter nok til å kunne slå Strømsgodset.

Jeg likte reaksjonen til Robert Taylor når han ble bytta ut i 16. mai- kampen. Der var det nemlig mye temperament som helt sikkert både handla om at TIL nettopp hadde sluppet inn 1-1 og at han ikke fikk sjansen videre til å bidra videre, og han var tydelig like heit som en finsk sauna når han rusla til benken. Det viser bare at Robert har lyst å vise seg fram og at han vil kjempe for TIL. Gjett om det har gått noen jævler i han som tenner han til den kommende kampen.

For å stoppe drammenserne blir det viktig å få tatt Mustafa Abdellaoue ut av kampen. Han har notert seg for tre scoringer på de åtte første kampene og dermed fortsatt vist målscorerteft. Klarer man å stoppe han kan hjemmelaget fort bli ordentlig frustrerte og ute av fatning.

TIL vant begge de to kampene i fjor med 3-1 på Alfheim og 4-2 på Marienlyst. I Drammen var det Mikael Norø Ingebrigtsen, Robert Taylor, Jostein Gundersen og Onni Valakari som satte inn scoringene for de røde og hvite. Dermed har Gutan et mentalt overtak som kan være det som skal til for at tre poengene blir med i bagasjen nordover som vi ønsker oss.

Isberget har satt opp buss fra vår stampub i Oslo, Tordenskiold, og avgang er 16:00. Det vil dermed være anledning å ta seg en tur på pub i Drammen før kampen, og det anbefales. For mer info kan man sjekke ut  https://isberget.no/buss-oslo-drammen-19-mai/?fbclid=IwAR1fKE09iwsmqhSsfZl23aNbglGbeXo33EKJ2M0aaq5ZO7M4MADUXixemO4

I Tromsø vil det som vanlig være mulig å se kampen sammen med Isberget på vår stampub NO24. For mer informasjon om avtalen med dem kan du sjekke ut https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/

Ellers kan man trykke seg inn på Eurosport Norge med fjernkontrollen dersom man skal se kampen hjemme.