Det nærmer seg ny kamp og mye kan tyde på at dette blir den tøffeste utfordringa for Gutan sålangt denne sesongen. Helgas motstander Brann har åpna sesongen imponerende og står med seks seiere og en uavgjort, borte mot Strømsgodset, og er dermed serieledere. TIL sin største utfordring er dog kanskje ikke en tøff motstander, men at laget må klare seg uten Gjermund Åsen som vanligvis spiller en enorm betydning for dette mannskapet. Samtidig skal flere av spillerne som var med i 120- minuttersoppgjøret mot Senja på onsdag også i aksjon i denne kampen.

Det er likevel ingen grunn til å grave seg ned. Tromsø har også åpna sesongen imponerende og står med tre seiere og to uavgjorte på de siste fem serieoppgjørene. Dermed er også vårt mannskap i god form og Gutan reiser naturligvis sørover med ambisjoner. TIL er sammen med Ranheim, som har en kamp mer, det mestscorende laget i Eliteserien og kommer til å gjøre sitt både for å forbedre den statistikken og for å plukke med tre poeng. Det er der lista ligger nå. Det ligger i Simo Valakari og spillerne sin natur å gå for seier uansett hvem vi møter. Som Tom Høgli har sagt det; Jeg har spilt for klubber der man forventer at hver kamp skal vinnes, og sånn må det være her også. Med den holdninga fortjener Gutan at vi supportere også har trua på at de kan slå hvemsomhelst. For ganske nøyaktig et år sida ble TIL den første klubben som slo Rosenborg i fjor, og det vil være deilig å bli de første som tar tre poeng mot Brann i år. For all del, det blir sannsynligvis tøft, men vi må håpe på det beste.

Foto: fvn.no/100Sport (Marit Hommedal, NTB Scanpix)

Simen Wangberg har fortsatt vært ruvende i de siste kampene og skal nå forsøke å temme sin tidligere klubbs angrepsrekke. Vår nummer 22 var en av få som var virkelig gode i cupkampen på onsdag og gjorde et viktig bidrag til at det ble avansement, så forhåpentligvis fortsetter han i samme spor. I tillegg var Robert Taylor oppofrende. 23- åringen var også nær på å bli matchvinner mot Kristiansund og kommer helt sikkert til å varte opp med kreativitet også denne gangen.
Kent- Are Antonsen, Lasse Nilsen, Morten Gamst Pedersen og Tom Høgli fikk hvile i midtuka, men samtlige stiller nok i førstelleveren denne gangen.

Gudmund Kongshavn nærmer seg comeback og vil sannsynligvis sitte på benken i den kommende matchen. Jacob Karstrøm har gjort en god jobb nå som han har fått muligheta igjen, men det er vel liten tvil om at Gudmund fortsatt vil være førstekeeper når han er tilbake for fullt.
Det er foreløpig ingen suspensjoner, og dermed har Simo Valakari flere valgmuligheter i laguttaket. Den største utfordringa ligger som sagt i at ingen har klart å fylle tomrommet når Gjermund Åsen har vært ute og det blir ei nøtt å knekke fram til han er tilbake.

Tromsø vil med seier oppnå kontakt med med RBK på andreplass på og ligge kun et poeng bak dem. Tre poeng betyr at Gutan vil ligge på 3. til 5. plass på tabellen etter denne runden. Vi begynner å nærme oss det stadiet av sesongen når man gjerne kan få et perspektiv på hvordan ståa er, så det er viktig at TIL klarer bite seg fast for å være med å kjempe i toppen. I tillegg er det jo bestandig digg å sette på plass storkjefta bergensere.


Statistikk

Gutan tok  med et poeng i bagasjen nordover etter fjorårets tur til Bergen. Oppgjøret endte med 2-2 i ei serieavslutning som ikke var av den største betydning. Målene ble besørga av Kent-Are Antonsen og Thomas Lehne Olsen. Forrige seier kom i i 2012 når Zdenek Ondrasek noterte seg for de to scoringene som kom i den kampen.
TIL har totalt sett et lite, om enn marginalt, overtak på Brann (21 seiere, 16 uavgjorte og 20 tap og pluss 10 i målforskjell). Med åtte uavgjorte og seks seiere har Gutan tatt poeng halvparten av gangene lagene har møttes i Hordaland (kilde: nifs.no). Det er et brukbart og godkjent snitt borte mot et lag med fartstid på øverste nivå og på en plass som mange ganger er vanskelig å komme til.
Sida 2007 har Gutan tre seiere, tre uavgjorte og to tap på bortebane mot Trude Drevland sine venner.

Den første seieren på Brann Stadion kom i 1989 når uforglemmelige Mike McCabe var i praktslag. Hardhausen fra Irland satte likesågodt inn hat trick og dermed vant Gutan kampen med suverene 3-0 (kilde: til.no).

Foto: tv2.no (Marit Hommedal, Scanpix)