Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

Det er klart for den siste TIL- kampen i august når Gutan på søndag skal i aksjon i Bergen for å forhåpentligvis slå Brann. Dette er nok en av de vanskeligste kampene som gjenstår, men TIL er i stand til å få noe med fra den på en god dag.

Simo Valakari har valgt å ta med seg et par karer som vi kjenner godt til, men som av forskjellige grunner ikke  har vært med i det siste. Les mer om det lenger ned.

Fjorårets kamp borte mot Brann ble en grusom opplevelse som endte med 3-0- tap, men vi skal ikke lenger tilbake enn forleden år for å finne forrige gang TIL tok poeng der. Da endte det 2-2. Kent- Are Antonsen gjorde TIL sin første scoring i den kampen, og fulgte det opp med scoring i fjorårets 2-1 seier på Alfheim. Dersom han fortsetter å score annenhver gang TIL møter Brann betyr det at han også gjør det denne gangen, og det hadde jo vært knall.

Runar Espejord er omsider tilbake fra skade, og er aktuell for å komme inn som innbytter i Bergen. Det skal ikke være snakk om å spille mer enn toppen et kvarter, men det kan jo være nyttig nok dersom kampen står og bikker når det drar seg til mot tampen. I tillegg blir det selvfølgelig viktig å matche Runar riktig i motstetning til hva som var tilfellet når han spilte sist, så forhåpentligvis har man dratt lærdom av det. I likhet med da er behovet også nå  stort for at TIL skal ta poeng, men man må samtidig tenke i et lengre perspektiv. Det skal for øvrig bli spennende å se dersom Runar og Fitim Azemi får anledning sammen, og med typer som Aidan Barlow og Daniel Berntsen i roller bak dem.

Gledelig er det også at Marcus Holmgren Pedersen er med igjen, og la meg komme med ønske om at han forhåpentligvis blir involvert i form av spilletid. Det tempoet han innehar hever som regel TIL, og det er noe laget har skreket etter i det siste egentlig fram til de siste 20- 30 minuttene mot Lillestrøm sist. Jeg håper at Marcus starter kampen, men regner det som mest sannsynlig at Simo Valakari vurderer han som en aktuell innbytter.

Ellers er Anders Jenssen ikke med på flyet til Flesland, og er dermed fortsatt ikke aktuell etter skaden som har holdt han ute. Sigurd Grønli, som kun har spilt cirka to timer i Eliteserien i år, er heller ikke med. Sigurd er fortsatt bare 18 år, men det er ikke tvil om at en del lurer på hvorfor han blir brukt såpass lite som han gjør.

Brann tapte sin forrige kamp etter pinlig 2-1- nederlag i Mjøndalen. Dersom TIL også slår dem kan det være fatalt for deres del i medaljestriden, og det vil selvfølgelig være ordentlig deilig dersom Gutan stikker kjepper i hjulene for bergenserne i deres egen stue.

Avspark er tru det eller ei 18:00, og forhåpentligvis er det mange TIL- supportere som stiller opp på bortefeltet for å støtte laget vårt. Denne gangen er det Eurosport Norge som er TV- kanalen man skal trykke seg inn på med fjernkontrollen for se Gutan på TV- skjermen. Ellers regner vi med at en del tar turen til Isbergets stampub No. 24. Du kan lese mer om avtalen med dem her: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/