Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

Endelig er det klart for ordentlig fotball igjen etter landslagspausen. For Tromsø sin del venter den kanskje vanskeligst mulige oppgaven man kunne fått, Molde på bortebane, men det er ofte i sånne kamper Gutan spiller best. TIL slo som kjent Molde i hjemmekampen tidligere i sesongen. Da ble det 2-1 etter scoringer av Magnus Andersen og Robert Taylor. I tillegg ble Rosenborg slått på Alfheim, og nylig beviste Gutan at de er i stand til å gjøre det på bortebane når det ble tre poeng i Bergen mot Brann. Samtidig er det ingen tvil om at dette på papiret ser ut til å bli en beintøff oppgave. Det er ikke mange lag som har klart å ta med seg poeng derfra i 2019, og Molde er ubeseira på eget gress i år. Det vitner om at man må være ordentlig påskrudd i 90 minutter pluss tillegg for å få med seg noe, ellers blir det sannsynligvis vanskelig. Det hadde vært skikkelig kult om TIL blir det første laget som slår dem borte i år, men samtidig er nok de fleste godt fornøyd dersom det blir uavgjort.

I forhold til skadesituasjonen går det i riktig retning for TIL. Simo Valakari kunne på Isbergets medlemsmøte som ble avholdt torsdag fortelle at Simen Wangberg er spilleklar igjen. I tillegg fikk Runar Espejord en halv time som innbytter i forrige kamp mot Haugesund, og har dermed fått kjenne på det å være involvert i kamp igjen. Begge de to er viktige spillere, så det betyr helt klart mye ha dem tilbake.

Ellers er det gledelig å se at de nye spillerne har levert bra. Eric Smith var rå mot Haugesund, og begge bortelagets scoringer som gjorde at det kun ble uavgjort mot dem kom etter at han ble bytta ut ettersom han ikke var i stand til å spille hele kampen. Det var definitivt ikke tilfeldig.

Forrige gang TIL tok poeng i Molde var i 2016. Da ble 1-1 etter ei utligning av Aron Sigurdarson i andreomgang, i det som man kunne si var en av islendingens beste opptredener i den røde og hvite trøya. Den gangen kunne det fort ha endt med seier, men tradisjonelt sett har TIL slitt borte mot moldenserne. Det er dog ei god trøst i at tidenes største borteseier kom mot dem ettersom det i 1995 ble hele 0-7. Scoringene ble satt inn av Tore Andre Flo (3) Bjørn Johansen (2) Sigurd Rushfeldt og Morten Pedersen (kilde: til.no).

Vi kan kanskje ikke forvente lignende sifre i målprotokollen i den kommende kampen, men vi krysser fingre og tær for en god kamp av TIL og forhåpentligvis tre poeng. Vi i Isberget liker jo ha trua på Gutan uansett hvor vanskelig det ser ut på papiret, så da tørker vi oss en viss plass med papiret og satser på at det blir med tre poeng nordover.

Avspark er 18:00 og kampen vises på, hold deg fast, Eurosport Norge. I Tromsø kan man selvfølgelig se oppgjøret på Isbergets stampub No.24. Er det noe du lurer på om medlemsavtalen med dem kan du sjekk det ut på https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/