Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: dagsavisen.no (Trond Reidar Teigen, NTB scanpix)

1) Forsvarspillet sitter ikke. I likhet med kampen mot Viking forrige søndag gjorde forsvarsrekka til TIL Vålerenga effektive. Når Ejuke, som slapp fryktelig enkelt gjennom, satte inn 3-0 etter en time spill så var det på hjemmelaget sin første mulighet etter hvilen. Det som ble gjort i forkant scoringene i førsteomgang var også bekymringsverdig. Bård Finne, som herja i tilsvarende oppgjør forrige sesong, fikk sette inn 1-0 uten markering. På 2-0 var det også mye rom i egen sekstenmeter. Desverre fikk Vålerenga alt for enkle vilkår når de først gikk i angrep. Ikke godt nok.

2) TIL ble for passive og turte for lite offensivt. Gutan sliter åpenbart med å ha trua på seg sjøl når de reiser til visse steder, og da blir det jo vanskelig. Det gamle ordtaket om at angrep er det beste forsvar ble ikke fulgt på noen som helst måte, og det drøyde lenge før den første sjansen kom. Jeg husker ikke nøyaktig når, men det tok vel en halvtimes tid. Da gikk Juha Pirinen i bakken og mente han skulle ha straffe. Det så ut til at finlenderen hadde en god sak der, men samtidig blir det fånyttes når det ellers generelt var for tamt.

3) Gutan må tilbake på vinnersporet snarest. Neste motstander ut er Mjøndalen borte. Uten poeng der står laget med tre fattige poeng på sesongens første fire oppgjør. Med den tendensen ender man opp med 21 til 24 poeng, og da veit man isåfall hva som skjer. Nå har undertegnede tidligere tippa at det kommer til å gå bedre utover sesongen, men det er viktig å begynne plukke poeng med umiddelbar virkning får å ikke havne i trøbbel.

4) Bortsett fra sjølmålet til Johan Bjørdal har ikke TIL ikke scora i løpet av de siste to oppgjørene. Som man har sett tidligere virker spillerne ofte vaksinert mot å skyte, og da blir det jo også håpløst å sette ballen i mål. Kombinasjonen av mangelen på scoringer og enkle defensive feil lukter det svidd av på en helt feil måte.

5) Unggutan fikk sjansen, men fikk vanskelige forhold å jobbe under. Marcus Holmgren Pedersen spilte fra start og var vel den friskeste i rødt og hvitt på banen. I førsteomgang hadde han ved flere anledninger fint driv og var sikker med ballen i beina, men når resten av laget fylte så dårlig etter endte han som regel opp med å bli forferdelig ensom. I andreomgang kom Sigurd Grønli og Tomas Stabell inn. Førstnevnte fikk prøvd seg i en drøy halvtime, mens sistnevnte kom inn etter 77 minutter. Dermed hade TIL tre spillere under 20 år på banen. Det var likevel en kamp som var vanskelig å snu og dermed ble det ikke noen god opplevelse.