Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: nordlys.no (Torgrim Rath Olsen)

1) TIL er et formlag, og ikke nok med det, men på de siste fem rundene i Eliteserien har Tromsø sammen med Rosenborg vært det laget som har plukket flest poeng. Det betyr at Gutan i løpet av kort tid har gått fra sisteplass til å være et lag som ser ut til å kjempe om plassering godt inne på øvre halvdel. Dersom dette spillet og resultatene fortsetter kommer Tromsø til å gjøre den beste sesongen på mange år. Jeg tenker at vi sier det sånn foreløpig, så får tida vise hvor høyt opp man kan komme. Det som hvertfall er sikkert er at man når langt dersom man fortsetter å vinne fire av fem kamper.

2) Gutan skaper sjanser og spiller underholdende. Det var mye klikk klakk og kombinasjonene satt akkurat som de skulle, og Tromsø tvang Sarpsborg til å være konstant varsomme. De røde og hvite kunne fort ha scora flere, ikke minst var det nære når det smalt i treverket. Simo Valakari har holdt fast på sin filosofi, men den store forskjellen er tempo og at man er mer direkte enn man ofte har vært tidligere. Spillerne viser at de har kvaliteter til å spille med risiko, og steike ta så gode de er når de får det til å stemme. Absolutt alle spilte bra i denne kampen.

3) Jacob Karlstrøm leverte en solid søknad om å få beholde keeperplassen. Dette var nemlig bunnsolid av sisteskansen som var trygg både som skuddstopper, i feltarbeidet og ikke minst med ballen i beina. Dessuten innehar Jacob en stabilitet som resten av laget trenger for ikke å få hjertet i halsen i situasjoner man burde kunne unngå. Det er med det sagt ikke glemt at også Gudmund Kongshavn har gjort gode kamper og gjort involveringer som sannsynligvis har vært direkte poenggivende, men han var mindre heldig forrige helg.  Jacob så god mot Sarpsborg at han antageligvis er den som er i best posisjon for å få vokte målet framover.

4) Daniel Berntsen viste høy arbeidsmoral, og for ei tackling for historiebøkene han varta opp med. Etter å først å mista ballen var Daniel innbitt på å vinne den tilbake og tok et bestemt sprang hjemmover før han kontant vant ballen tilbake for laget. Den lukta det så svidd av at temperaturen i Helvete ble skrudd opp et par celsius. Det varmer rett og slett supporterhjertet å se sånn.

5) Isberget leverte igjen. Det var bra trøkk på A- feltet gjennom hele kampen på fredagskvelden og foten ble aldri tatt av gasspedalen. Denne gangen var det ikke et topplag vi møtte, men det er viktig at Gutan og Simo Valakari får solid støtte også i denne typen kamper. Det føltes som om at man var på en kamp i 2011, når TIL feide den ene motstanderen etter den andre av banen akkompagnert av Isbergets røster. Vi viser at vi har en felles visjon om å støtte TIL, og at vi var der for dem til tross for en vanskelig kamp forrige helg. La oss fortsette med dette. Nå er det kulere enn på lenge å være på Alfheim.