Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: smp.no (Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix)

1) Endelig så kom den! 26. mai tok TIL sin første hjemmeseier i 2019, og typisk nok for Gutan kom de tre poengene mot et topplag og atpåtil mot serielederen. Dermed har TIL oppnådd kontakt med flere av lagene som ligger framfor på tabellen, og skal møte flere av disse i løpet av sommermånedene juni og juli. Det ligger godt til rette for at det skal se bedre ut i august ettersom Gutan har mulighetene i egne hender. Ikke minst når man ser hvor godt laget er når det endelig løsner. TIL spilte en knallkamp og Gutan fikk kampen i sitt spor, og derfor fikk de Molde til å framstå som langt tammere enn normalt.

2) Rekord! Det tok bare 33 sekunder før ballen lå i nettmaskene, og passende nok var det veteranen Magnus Andersen som fikk æra av å pange inn scoringa som er den raskeste scoringa i TIL sin historie i Eliteserien. Det var også ei milepæl for Magnus som nå har notert seg for 50 mål etter at han debuterte for klubben i 2011. Scoringa var også av det nydelige slaget når øksfjøringen på hel volley plasserte ballen utagbart i motsatt hjørne for keeperen. Vi passer også på å bemerke at Lasse Nilsens innlegg fra motsatt side var ei ordentlig krempasning.

3) Den etterlengta kliniskheta i boksene var tilstede. TIL har spilt flere gode kamper i det siste, men når man endelig var besluttsomme nok i de avgjørende situasjonene fik man uttelling for det. De røde og hvite viste en offensiv mentalitet og ønska å komme ut i andreomgang for å øke ledelsen, og det tok bare to minutter etter hvilen før Robert Taylor sattte inn 2-0 etter målgivende fra Onni Valakari. Det er ikke rart at vi liker finlendere. Bakerst stod Gudmund Kongshavn som en mur og gjorde flere gode innvolveringer i tillegg til straffesparket som han avverga.

4) De som har slitt har blitt bedre. Anders Jenssen, Juha Pirinen, Kent-Are Antonsen og Morten Gamst Pedersen, Lasse Nilsen og Robert Taylor har gradvis kommet på rett spor og det frister å si at samtlige av dem gjorde sin foreløpig beste kamp i 2019 i søndagens seier. Gudmund Kongshavn har også blitt bedre og gjorde utvilsomt si foreløpig beste forestilling (og da har jeg ikke glemt den strålende opptredenen i Kristiansund).  Daniel Berntsen responderte også bra etter å ha kommet overraskende tidlig tilbake fra skade.

5) Alfheim- publikumet har våkna! Det er sant at godt spill gir bedre stemning, men trøkket fra de frammøtte var så vanvittig at det er nesten så man må spørre seg om hvor det kom fra. Det var ikke sånn at det var spesielt mange som hadde funnet veien til stadion heller, men likefullt slo det virkelig gnister på Alfheim denne søndagen. Isberget var on fire, og samtidig passer vi på å sende ei takk til de på de andre feltene også for dette var sånn vi ønsker å ha det.