Av Adrian Bjørkan Pedersen

1) Tromsø ligger fortsatt på kvalik etter at 18 runder er spilt av Eliteserien. En seier mot Lillestrøm ville ha gjort at vi tok innpå dem og samtidig hadde passert Ranheim ettersom de tapte sin kamp, og ett poeng var to for lite i denne kampen. Dessuten vant et par av de andre lagene i bunnen, og nå er det to poeng opp til Mjøndalen og Stabæk. Det er det selvfølgelig mulig å gjøre noe med på de siste 12 kampene, men TIL må nok ta minst 15 av 36 poeng for å slippe å spille kvalifisering og sjøl det kan potensielt sett være for lite. La oss si det som så at at etter ferien har TIL bomma særlig i de to første kampene på Alfheim, men at det kommer flere muligheter til å rette opp i det på egenhand.

2) TIL klarte denne gangen å mobilisere en sluttspurt og hadde nok av muligheter til å sette ballen i nettmaskene, og kunne dermed ha sikra en seier som ville ha vært fortjent kampen sett under ett. Andreomgangen og først og fremst de siste 20- 30 minuttene var det beste Gutan har gjort sida Sarpsborg ble slått 5. juli, og sånn sett et steg i riktig retning. Fortsetter de på den måten blir også uttellinga bedre, så forhåpentligvis kan de gjenskape noe av det.

Foto: til.no

3) Forsvaret leverte bedre enn hva tilfellet har vært i det siste, og ved flere anledninger gjorde de bakerste på banen gode involveringer som forhindra bortelaget i å øke ledelsen. Hadde Gutan fått ei scoring til mot seg er det slettes ikke sikkert at de hadde klart å komme tilbake og fått uavgjort, så vi kan sånn sett takke forsvarslinja for denne kampen ikke ble enda verre. Ekstra skryt til Simen Wangberg for å sette inn utligninga som gjorde at TIL hvertfall tok det ene poenget.

4) TIL sliter med å få resultater over tid, og må nok en gang ta konsekvensen av det. I perioder tar TIL nok poeng til å kjempe i toppen, men de vanskelige periodene er dessverre desto lengre. Vi har blitt vant til at Gutan må bruke høsten til å kjempe for å sikre kontrakten i Eliteserien, og 2019 blir ikke noe unntak. Det er bare en bekreftelse på at ting ikke funger i klubben og at forandringer må til. Dersom de rette grepene ikke blir tatt kommer det til slutt å ende med degradering. Å tru noe annet vil være naivt. Vi får bare håpe at det ikke går så galt i år, og at det blir tatt nødvendige grep etter sesongen.

5) Det har blitt en gjenganger, men jaggu fikk TIL dommeravgjørelser mot seg nok en gang. Det er i og for seg ikke noe nytt, men denne sesongen har det vært ekstra grelt. LSK sitt straffespark etter ti minutter var uforklarlig, og hele oppgjøret bar preg av den påfølgende scoringa. Det er heller ikke mulig å skjønne hvordan Rohit Saggi kunne la være å blåse straffespark til Simen Wangberg i andreomgang, og hadde den røde og hvite trøya blitt brukt som seil hadde skuta gått i rekordfart over Tromsøysundet.