Av Adrian Bjørkan Pedersen 

Foto: til.no

1) For mange enkeltspillere svikter. Morten Gamst Pedersen varter ikke opp med pasninger som det blir forventa av han og dødballene er ikke i nærheta av å holde. Når han i tillegg senker tempoet i laget såpass mye som han gjør så blir det til at Gamst svekker TIL. Er det på tide å fjerne klippekortet?
Robert Taylor er ikke like frisk som tidligere og Lasse Nilsen framstår som bare en skygge av den spilleren han var høsten 2017. Kent-Are Antonsen får det heller ikke til å stemme og har til gode å spille en bra kamp i Eliteserien 2019. Hva er det som har skjedd med Mikael Norø Ingebrigtsen etter seriepremieren? Sistnevnte hadde et forferdelig unødvendig balltap i forkant av 1-2, og markerte seg ellers lite.

2) Forsvarspillet sitter fortsatt ikke. Før kampen skrev undertegnede at Simo Valakaris forsvarslinje har tatt form i forstand av hvem som har vært faste, men likevel vakler det fortsatt. På 1-0- scoringa svikta både Simen Wangberg og Juha Pirinen, og det var langt fra den eneste gangen de to var i trøbbel. Anders Jenssen har ikke klart å bli trygg og framstår bare mer og mer som Magnar Ødegaard. Når han velger å slå ei femmeterspasning til side heller enn å passe ballen framover når han har bedre rom sjøl så beviser det bare at han ikke stoler på egne ferdigheter. Jostein Gundersens comeback drøyer forhåpentligvis minst mulig.

3) TIL får fortsatt ikke noen hjelp av dommerne og i særdeleshet ikke av Tommy Skjerven, som hadde nok en svak opptreden. Det merkelige er jo at det bestanding går mot hjemmelaget når Skjerven er dommer på Alfheim. Ved flere anledninger fikk Brann- spillere kaste seg som potetsekker uten at det fikk konsekvenser i form av gult kort, og til slutt fikk de belønning cirka 20 minutter før slutt når Berisha kasta seg framfor en ulykksalig Robert Taylor og gikk enkelt i bakken. I tillegg var det flere situasjoner man kan reagere på, men det var denne som fikk størst betydning. Dessuten skjedde det i Gutan sin beste periode i kampen som fort hadde scora på nytt dersom dette ikke hadde skjedd.

4) Runar Espejord leverte nok en gang med en gang han ble satt inn på banen. Den unge Tromsø- mannen brukte bare et minutt på å score i Alfheim- comebacket. Det så kanskje enkelt ut når han satte ballen i nota bak Opdal, men hvor mange andre hadde lukta den returen? Runar løfta de røde og hvite betraktelig når han kom inn etter 65 minutter og energien i laget ble merkbart høyere. Plutselig hadde både Gutan og publikum trua på at dette her kunne gå. Jo mer Runar er i stand til å spille framover, jo bedre er det for TIL.

5) Fotballkveld blir ikke lagd for TIL- supportere. Etter at man nok en gang måtte vente ei evighet på å se TIL sin kamp få dekning ble det ikke heller denne gangen via mye plass til Gutan og Simo. Faktisk fikk vi ikke et intervju med noen av dem. Omtalen av straffesituasjonen var også dårlig. At Robert Taylor skal hudflettes for det der blir bare en parodi. At Berisha blir omtalt som smart framfor å få tyn for jukset sitt blir kvalmt. Så krydra de det hele med at Berisha med flere gliste over å ha blitt tildelt et straffespark som de mer enn nok ga tydelig utrykk for var direkte feil, mens det i studio ble direkte uttalt at de ikke skulle ta stilling til det. Hva har det blitt av norsk fotball som produkt når dommerne lar juks påvirke kampene og de som har mediadekning også vil la det gå? Jeg er drittlei. Jeg følger Eliteserien for å se TIL, men noe anna gidder jeg ikke å følge med på.