Av: Adrian Bjørkan Pedersen

1) Spenninga varer helt inn i siste runde også for TIL sin del. Som kjent kjemper seks lag om å slippe å rykke ned. På søndag venter en tøff oppgave for Gutan når de tar mot Stabæk som har vært i god form og har vunnet sine siste tre kamper, som gjør at de slipper å bekymre seg. Det positive er at TIL har Alfheim-publikumet i ryggen, og ironisk nok kan det være til hjelp at vårt lag har mer erfaring enn de fleste, eller kanskje man skal si samtlige, av de andre lagene som kjemper i bunnen.

2) TIL skapte nok sjanser til å vinne mot Odd. Runar Espejord brente fire ordentlig store sjanser som normalt bruker å sitte i mål. Sondre Rossbach var dog vanskelig å ha med å gjøre og slo seg ordentlig vrang, og da må man avslutte bedre. Nå var ikke avslutningene til Runar dårlige heller, og med unntak av den siste som gikk rett på keeper går normalt sett de forsøkene der inn. Det hadde vært mer bekymringsverdig om spissen vår ikke kom seg til sjanser. Det vil ikke overraske om Runar tegner seg på scoringslista i sesongavslutninga.

3) Det endte med tre seiere på bortebane for TIL i Eliteserien 2019. Den første kom allerede i seriepremieren mot Ranheim når TIL sikra 2-1- seier etter to scoringer i andreomgang (den siste kom på overtid). I sommer ble Stabæk slått på Nadderud når Robert Taylor satte inn kampens eneste scoring i 1-0- seieren der. I tillegg tok Gutan en sterk seier i Bergen når de slo tilbake etter å ha først å havna under mot Brann, og vant 3-2 i det som var en nøkkelkamp for begge lag.

4) Dag- Eilev Fagermo sine gutter faller fortsatt lett. Ved et par anledninger var det sånn at man rett og slett måtte flire når de varta opp med skuespillferdigheter som minte om noe fra en dårlig såpeopera. Likevel klarte Espen Andreas Eskås å blåse flere billige frispark, blant anna mot Runar Espejord når han var frekk nok til å ta med seg ballen framover mot et Odd- forsvar i ubalanse. Nå var det nok ikke noen dommeravgjørelser som påvirka resultatet denne gangen, men på generelt grunnlag er det trist at det ofte lønner seg å ramle lett og at man blir straffa for å holde seg på føttene. Sånn har det blitt både i norsk og internasjonal fotball.

5) Det er aldri for seint å stå fram. Magnus Andersen var lenge usynlig andreomgang, men Når Rossbach gjorde ei solid redning på Onni Valakari sitt straffespark, så var gamlingen kjappere i reaksjonen enn ungguttene og samtlige andre på banen. Dermed satte 33- åringen inn si fjerde scoring for sesongen, og sørga for at TIL fikk mobilisert en sluttspurt ettersom det ga Gutan energi, samtidig som Odd ble veldig defensive ettersom de ble redde for å miste ledelsen. At TIL kjempa til siste slutt er noe å ta med seg inn mot søndagen, og la det for all være en påminnelse om å ikke gi opp om det skulle butte mot i løpet av kampen mot Stabæk. Det gjelder både for spillerne og oss supportere.