Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

1) TIL hengte lenge med i oppgjøret, og fram til Molde scora sitt andre mål stod kampen å bikka begge veier og kunne like godt ha endt med seier til de røde og hvite. At det endte 3-0 var flatterende. Nok en gang viste Simo Valakari at han ønsker at TIL skal angripe også på bortebane, og på mange måter var det TIL som hadde kontroll på kampen det meste av førsteomgang. Det er noe forfriskende over måten finlenderen har planlagt de siste par bortekampene på, og det er noe å ta med seg videre.

2) TIL trenger Fitim Azemi. Den innlånte spissen er involvert i utrolig mye av det Gutan skaper offensivt og framstår som en nøkkelspiller i dette mannskapet i absolutt hver kamp. Han er på hugget hele tida og ønsker å vinne ballen til laget, og om han ikke klarer det skjønner han at intenst ballpress er nyttig for å forstyrre motstanderen så de ikke får bygd opp sitt angrep. Denne gangen var ikke effektiviteten sånn som den har vært når han fikk sine sjanser til å score, men sånn kan skje og normalt sett ville Fitim fort ha putta ballen i nettmaskene både en og to ganger. Burde stå høyt på ønskelista som en permanent signering foran 2020- sesongen.

3) Denne gangen hadde dommeren rett. Samme hvor surt det var at Molde tok ledelsen før pause er det bare å erkjenne at TIL ikke skulle hatt frispark i forkant av scoringa. Faktisk var det sånn at man først satt å lurte på om Gudmund Kongshavn med flere ikke fikk med seg at det var Eric Smith som var nest sist på ballen og dermed ropte på offside, men det viste seg at Gudmund ville ha det til å være farefullt spill av Leke James. Tull. Normalt sett har Gutan en god sak når de klager til dommeren, men dette var bare flaut. Sigurd Smehus Kringstad dømte for det meste bra også ellers i denne kampen.

4) Det skal mye regn til for å avlyse en kamp i Eliteserien. Det hølja ordentlig ned i førsteomgangen og gressmatta sugde til seg det som var i bevegelse på den. Det påvirka definitivt også spillet ettersom ballen stoppa opp når den ble sentra og at det til tider var håpløst å ta den med seg. Dermed måtte spillerne forholde seg på en annen måte enn de vanligvis gjør, men det var likt for begge lag. Det som foregikk utpå der så ut til å være en annen idrett enn fotball.

5) TIL ligger på tolvteplass med ni serierunder igjen. Blant de lagene som ligger bak oss på tabellen venter det hjemmekamper mot Strømsgodset og Ranheim, bortekamp mot Sarpsborg, mens vi er ferdigspilte mot Mjøndalen for denne sesongen. De to hjemmekampene burde gi seks poeng, samtidig som TIL har gjort det godt i Østfold tidligere og fort kan få med noe fra Sarpsborg. Vi har også Stakæk (11. plass) og et Vålerenga i elendig form (8. plass etter tre poeng på de siste sju kampene) igjen på hjemmebane. TIL har med andre ord mye i egne hender.
La oss avslutte denne saken med å oppfordre til å møte opp på Alfheim i nøkkelkampen mot Godset den førstkommende søndagen. La Gutan få kjenne på den magiske og helt spesielle stemninga vi kan skape på Alfheim på høsten. Vi skal stå sammen om dette!