Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: adressa.no (Fredrik Varfjell, Bildbyrån Norway)

1) TIL har nå spilt fem seriekamper på rad uten å vinne. På disse har det blitt en uavgjort og fire tap. Dermed ligger Gutan på sisteplass på tabellen og sjøl om det er mange kamper igjen så merker man at det brenner på dass. Tre poeng mot Odd på søndag er nødvendig for å komme igang igjen og sesongen behøver på en måte å restartes for TIL. Sjøl om det var surt med overtidsscoringa til KBK og man har hatt avgørelser mot seg et par kamper er det ikke tilfeldig at Gutan tar lite, og for lite poeng. Som jeg skrev før kampen så må TIL bli bedre både i resultater og spill for å ikke rykke ned.

2) For andre kamp på rad gikk Gutan til pause med stillinga 0-0, etter å ha ligget under etter de første 45 minuttene i samtlige kamper før det. De røde og hvite gjorde mye riktig. Hjemmelaget ble nøytralisert på en bra måte og Gutan så ut som de var i stand til å score. Det var brodd i angrepene når man først forsøkte seg og spillerne så mer bestemte og ut og viste virkelig at de ønska å få med seg et resultat hjemover. Dessuten fyrte man av skudd i situasjoner der man tidligere ville ha gått seg fast. Det var tydelig at Simo Valakari hadde brukt uka godt sammen med Gutan på treningsfeltet, og det fortjener finlenderen skryt for.

3) Denne kampen var et stort steg i riktig retning for Gudmund Kongshavn, som varta opp med ei rekke strålende redninger. Var stort sett, med et unntak, stødig når ballen kom høyt i feltet og hadde flere gode redninger ellers. Gudmund var også tryggere med ballen i beina, og til tross for noe rufs her og der var det generelt mye bedre kvalitet på utspillene. Dette vil vi se mer av. Der det tidligere har vært diskusjon om keeperplassen er Gudmund hvertfall i undertegnedes bok et her og nå klokkeklart valg som sisteskanse.

4) TIL er det laget som har scora nest minst i Eliteserien med kun fem fulltreffere. Bare RBK har færre nettkjenninger. Som nevnt tidligere viste Gutan dog tendenser på mer skuddvillighet og når man får kamper med mer situasjoner i og rundt boksen til motstanderen så er det god grunn til å tru at det vil rette på seg.

5) Nok en gang ble Gutan møtt med ufine triks, og  situasjonen med  albuen som Juha Pirinen fikk i hodet var av det ordentlig stygge slaget. Der finlenderen  først ikke fikk ordentlig med seg hva som skjedde reagerte han med rette i intervju etter kampslutt når han fikk se det i reprise. Ettersom det ikke ble dømt på og umulig kan å blitt notert i blokka til Kristoffer Hagenes er dette en sak som skal bli tatt i ettertid, men det er vel som X- files å regne. Du trur det ikke før du får se det.