Av: Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: til.no

1) Tromsø fikk en herlig revansje for det sure tapet mot Brann på Alfheim i april. De fleste hadde nok egentlig sagt seg fornøyd dersom det bare ble poeng med fra Bergen (sjøl om det er gledelig å se at de fleste tipper seier før hver TIL- kamp, og dermed viser at de har trua). Tre poeng i en av de vanskeligere bortekampene er strålende og vitner om at villdyret våkna i Gutan som viste et vanvittig vinnerinstinkt. Etter at det hadde vært jevnspilt fram til 1-1 tok TIL fullstendig over kampen, og var kliniske i boksspillet samtidig som man hadde en forbilledlig struktur i laget, og spillerne viste en behagelig ro med ballen i beina.

2) Søndagens seier gjorde at TIL klatra opp på ellevteplass på tabellen i Eliteserien. Dermed passerte Gutan tre lag (Stabæk, Mjøndalen og Ranheim). Ingen tvil om at det betyr mye for følelsen til både spillere og supportere.

3) Onni Valakari er for øyeblikket TIL sin toppscorer med fem fulltreffere sålangt. Det ble rapportert fra Eurosports Fotballkveld at de målte skuddet til 102 kilometer i timen, og med den krafta plasserte altså finlenderen ballen opp i vinkelen. Det er pur magi. De foregående scoringene har kommet mot Ranheim borte, Mjøndalen både borte og hjemme og Sarpsborg hjemme. På de kampene har det blitt tre seiere og to uavgjorte. Med andre ord taper aldri TIL når Onni scorer. Vi vil gjerne se at han med flere bruker skuddfoten sin oftere.

4) Det er godt å ha solide forsterkninger i bakhand. Når Simen Wangberg måtte av banen, etter Daouda Bambas grusomme albue i ansiktet som defenitivt kommer til å få etterspill, fikk Jostein Gundersen anledning til å trå til. 23- åringen varta opp med en bunnsolid kamp, og har en råskap i egen boks som er svært nyttig for TIL. Jostein har muskler, et godt balansepunkt og en timing i duellene som er ekstremt viktig. Han er stabiliteten sjøl og trøkker til uansett hvem motstanderen er. Leverte en solid søknad om en plass i førsteelleveren  i neste kamp.

5) Lokalmedia burde vise klubben i sin egen by mer respekt. Før kampen skrev Anders Mo Hanssen i Nordlys en artikkel som bar preg av mye skepsis til å slippe Aidan Barlow til fra start. Det etter at 19- åringen forrige helg hadde debutert i en tett kamp som var vanskelig for enkeltspillere å markere seg i. Aidan hadde mot Brann en rekke gode involveringer offensivt og gjorde jobben defensivt, og varta opp med ei strøken pasning som åpna hjemmelagets forsvar i forkant av Fitim Azemis scoring. Det er jævla enkelt å sitte på sidelinja å være notorisk skeptisk, men det er Simo Valakari som sitter på sidelinja og tar avgjørelsene.