Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: dplay.no

1) På det som ble en tristere og tristere dag for TIL stod en liten jævel fra Bodø fram og leverte isolert sett en strålende forestilling. Daniel Berntsen varta nemlig opp med en rekke flotte forseringer og gjorde forsvaret til Viking ordentlig svimmelt ved flere anledninger. Dersom resten av laget hadde fylt mer på inne i boksen og/ eller bevegelsene hadde vært bedre kunne han iscenesatt flere scoringer. I undertegnedes bok var Daniel TIL sin soleklart beste spiller for dagen og den som totalt sett har bemerka seg mest over de to første kampene. Fortsetter han med det kan han gjøre at mye av tomrommet etter Gjermund Åsen blir fylt.

2) Konkurransen om keeperplassen fortsetter. I fravær av Gudmund Kongshavn fikk Jacob Karlstrøm muligheta denne gangen. Sistnevnte er betydelig tryggere med ballen i beina, men det er Gudmund som er den dyktigste skuddstopperen av de to. Viking skapte ikke mange målsjanser, men var forferdelig effektive.
2-0- scoringa på overtid i andreomgang hadde det absolutt vært mulig å gjøre noe med. Det er grunn til å tru at det kommer til å bli kamp om hvem som får vokte målet i overskuelig framtid.

3) Simo Valakari har foreløpig ikke benytta seg av alle tre byttene i noen av kampene. Forrige gang foretok finlenderen kun et spillerbytte. Denne søndagen ble det gjort to. På benken satt en spillesugen Sigurd Grønli å så på at de som var ute på banen sleit med å bryte ned et kompakt forsvar.

4) Det er ingenting som tilsier at TIL skal bli bortskjemte av dommerne i 2019 heller. Kristoffer Hagenes ga nemlig Viking fryktelig mange enkle frispark, mens TIL ble snytt ved flere anledninger. Det må da være lov å forvente at det blir dømt likt og konsekvent, og når det ved et par anledninger ble gitt frispark til bortelaget som Gutan rett i forkant ikke fikk noe på så var parodien komplett. Vanskelig å si om han var i posisjon til å se handsen som skulle ha gitt straffespark, men der burde hvertfall linjedommeren grepet inn. Det er på høy tid å innføre VAR, NFF!

5) TIL er et av tre lag som både har vunnet og tapt en kamp. De to andre er Kristiansund og Vålerenga. Det må gjerne drøye før vi spiller den første uavgjortkampen, men da må de tre poengene til nord. Da må kvaliteten på det som skjer i egen og motstanderens boks opp.