Av Adrian Bjørkan Pedersen

Oppsettet for den neste runden av Norgesmesterskapet er klart og Tromsø skal ta turen til Kongsvinger for å spille runde tre der. Det er ingen overraskelse at Gutan må reise sørover ettersom det kun er tre lag fra Nord Norge igjen i cupen, men etter to turer med fly til henholdsvis Vadsø for å møte Norild i runde en og Stokmarknes for å møte Melbo i runde to kunne man ønska seg at de fikk kortere kjøring enn hva tilfellet blir. Bevares, det er fint med bilturer, men her er det snakk om fotballspillere som skal restituere seg mellom kampene.
I tillegg får Rosenborg en ekstra hviledag i forkant av seriekampen som Gutan har mot dem på Alfheim søndag 23. juni. TIL er nemlig satt opp som et av to lag fra Eliteserien som skal spille på torsdag 20. juni i midtuka i forkant av seriekampen, mens RBK er satt opp på onsdag. Det etter at TIL får en lengre flytur og biltur på en drøy time. Ellers ser man at Lillestrøm som har onsdagskamp spiller det vi nordpå kaller et halvlangt kast med slegga hjemmefra, når de tar turen til Strømmen som gir sju minutter kjøring på riksvei.

Den totale reiselengda for TIL i løpet av de tre første rundene, som altså samtlige innebærer flyturer, blir på over ti timer. Lillestrøm slipper på si side unna med litt over fire og en halv time, og da har de for ordens skyld ikke vært nødt til å ta fly.

Det er forståelig at TIL får en del reise som følge av avstandene her nordpå, men det er vanskelig å begripe at Gutan må til Kongsvinger når man kunne fått kortere turer som for eksempel mot Ull/ Kisa eller Strømmen, og at man får en dags mindre hvile enn de andre lagene. Det er altså for ordens skyld totalpakken man reagerer på.
Isbergets nestleder (undertegnede) og leder (Alf Edvard Masternes) ønsker å berømme ansvarlig for kampadministrasjonen til NFF, Rune Pedersen. Han er virkelig et stykke for seg sjøl, den mannen.
Vi håper at TIL, som nok i likhet med tidligere vil være reservespekka, tar seg videre til den fjerde runden.