Strømsgodset klarte nesten å karre seg til en medalje etter en voldsom høst i 2017. Målet er nok derfor å gjøre det bedre i år. Er lupen med på at det går? Her er vurderingen av Strømsgodset.

Lagdelene vurderes på en skala fra 1-10

Plass 2: Strømsgodset

 

Godset så ut som ett nedrykkslag store deler av sesongen i fjor. Trener Tor Ole Skullerud fikk ubegrenset tillit, gjorde noen grep og plutselig var Godset der man kjente de og 4 plassen tilslutt var nok noe man i etterkant sier seg veldig fornøyd med etter den starten de hadde.

Lupen synes Godset ser ekstremt sterke ut i år og de settes opp som laget som kommer nærmest serievinneren, men den luka opp til gullet er stor.

Keeper: 6

Veteranen Espen Bugge Pettersen holder koken og viste i fjor høst at det enda er futt i kroppen. Alderen tynger nok litt og han kan finne på de store tabbene, men er fortsatt en solid keeper i norsk standard. Pål Vestly Heigre som vi kjenner godt fra TIL-tiden er solid backup.

Forsvar: 7

Også Godsets forsvar kom seg veldig utover sesongen i fjor. Backene er voldsomt viktige i Godsets spill med sine offensive bidrag og Lars-Christopher Vilsvik sammen med Jonathan Parr er solide i norsk sammenheng. I midten finner vi Jakob Glesnes sammen med Marius Høibråten, en duo som fant ut av det sammen i fjor og holder godt nivå. I tillegg til duellstyrke er dette spillere med god fart.

I miksen finner vi og Lars Sætra som har kommet hjem, veteranen Mounir Hamoud og Stian Ringstad, spillere som man vet har ett godt nivå innabords.

Midtbane: 8

Årets første 8-tall kommer på Godsets midtbane, mye grunnet tekniske og sabla gode Bassel Jradi som kanskje var ligaen aller beste spiller siste halvdel i fjor. I tillegg til sin egen ballkontroll er dette en mann som spiller igjennom sine lagkamerater og samtidig vet hvor målet står. Man må og nevne mannen med foten, Eirik Ulland Andersen som fikk sitt skikkelige gjennombrudd i fjor og Hermann Stengel som Godset hentet gratis.

I tillegg til denne trioen har man i tillegg en Francisco Junior som gjør drittjobben slik at de offensive guttene kan herje.

Igjen er litt vanskelig å se hvordan en konstellasjon vil se ut framover da Skullerud varierer i sine laguttak, men de som er nevnt her vil være de viktigste for Godset.

Angrep: 7

Med rivjernet Marcus Pedersen som har sett bedre ut enn på mange år i vinter og en signering av Mos Abdellaoue har Godset en spissduo som kan score 25+ mål i år om alt klaffer. Med seg offensivt har de alltid løpsvillige Tokki Nguyen og Amahl Pellegrino som er hentet fra Mjøndalen. Pellegrino har dog enda til gode å vise noe i eliten og fram til da må han betegnes som en obos-spiller, men potensialet er der.

Det er mulig at karakteren som settes er litt høy, men om Godset er i form vil disse frontspillerne lage mareritt for de fleste forsvar.

Benken: 6

Bra på keeperplass og i forsvar. Kanskje noe tynt bak førstevalgene på midtbanen og i angrepet, men er en del talentfulle spillere her så karakteren står.

Trener 6:

Tor Ole Skullerud går inn i sin tredje sesong som sjef på Marienlyst og det har så langt kun vært framgang å spore på den totale linja. Nå fant han ut hvordan det skulle gjøres etter hvert i fjor og med sin analystiske stil kommer Godset ofte godt ut av ting. Skullerud er fair og hard og setter gjerne skapet på plass, men er også flink å ta presset av sine gutter. Viser taktiske kunnskaper med å sette opp lag etter hva han har og men og etter motstandere, særlig i fjor høst.

Annet/X-faktor: 2 (Skala 1-5)

Lupen gir også Godset 2 poeng. Man råder over en sterk tropp, solid økonomi og voldsom entusiasme og brennende vilje om å ta nye steg. Fortjente ekstrapoeng.

One to watch:

Her er det ikke mulig å komme unna Bassel Jradi. Vanvittig siste halvdel av 2017 og i lupesjefens øyne Godsets beste spiller og høyt oppe generelt sett i Norge. Kan Jradi følge opp har Godset en matchvinner.

Bassel Jradi feirer scoring, noe vi nok får se mye av i år også. Bilde: drm24.no

Hjemmebane:

Marienlyst stadion, enda en av disse stadionene med sjel og det begynner omsider å ligne på et bra stadion i norsk sammenheng. 4 tribuner, dog med åpne hjørner. I 2019 starter en modernisering av anlegget som vil redusere kapasiteten med 3000 stk midlertidig, men det trengs.

Bortefansen plasseres i hjørnet på ene kortsiden og kjempepluss til Godset for at de har dette feltet som såkalt «Safe-standing-område». Tilskuerkapasitet på 8935.

Bilde:godset.no

Supportere:

Godsetunionen er vokst fram til å bli en solid gruppe fans som skaper veldig bra trøkk på hjemmebane. De reiser også i bra antall på bortekamper og har en kjerne fans som er nesten overalt i landet.

Hatfaktor:

Ikke noe voldsomt for oss, men det har vært en del episoder med Godset-fans oppigjennom årene som gjør at man tidvis har ett anstrengt forhold til drammenserne. Godset sitt rivaleri er mot VIF, RBK og til dels Odd.

Sum/Konklusjon: 41

Godset fortsetter framgangen og klabber med seg nok en medalje, men det blir konkurranse mot lupens lag 3 og 4 som kan gå helt inn til siste runde.