Da er det kun en posisjon igjen å fylle ut for årets Isbergetlupe og det er ikke overraskende Rosenborg som får den plasseringen. Og som de fleste nok har skjønt er RBK årets lupe og serievinner.

Her følger vurderingen av RBK.

Lagdelene vurderes på en skala fra 1-10

Plass 1: Rosenborg

Ikke veldig sjokkerende, men som resten av Norge ser ikke lupen noen andre vinnere av årets serie og det er dessverre RBK som stikker av med nok ett gull. Noe ekstraordinært skal skje om trønderne ikke kan fortsette sin rekke som Norges beste lag.

Keepere: 8

I Andrè Hansen har Norge det lupesjefen mener er ligaens beste keeper og Norges nest beste keeper over hele linja i norsk fotball. Bunnsolid keeper som aldri gjør feil. Duoen komplementeres av Arild Østbø, også en keeper med ett godt nivå.

Forsvar: 8

Med ligaens beste midstopper i Tore Reginiussen som hærfører har også RBK landets beste forsvarsrekke. Talentfulle Jacob Rasmussen som så utilpass ut i fjor virker å ha tatt ett steg og med ligaen beste backpar i Vegar Hedenstad og Birger Meling som bidrar mye offensivt er RBK sterke i denne lagdelen.

Bak disse har man hentet hjem talentfulle Erlend Reitan fra lånet i Bodø og man har kjøpt Igoh Ogbu som det forventes mye av samt Besim Serbecic.

Midtbane: 8

RBK-midtbanens aller største styrke er at samtlige kjenner sine roller og det er ett velsmurt maskineri som kommer ut til kamp. Kapteinen og kanskje RBKs aller beste spiller Mike Jensen er hjertet i denne lagdelen og troppen, og selv om han kan kalles både det ene og andre er han en meget god spiller med voldsom vinnerskalle som styrer RBK som en rutinert fiolinspiller.

Trioen ser ut til å bli fylt ut av rutinerte Anders Konradsen og løpsmaskinen Anders Trondsen der spesielt Trondsens arbeidsinnsats og offensive kvaliteter verdsettes høyt.

Bak disse er Marius Lundemo og unge Jonathan Levi spillere som må nevnes og kan komme inn og fylle roller

Angrep: 9

Den eneste 9eren i årets lupe går til RBKs angrep. Det er vanskelig å oppnå denne scoren i lupen og det skal noe ekstraordinært til. Og ekstraordinært er en grei beskrivelse på RBKs angrepsrekke.

Vi starter selvsagt med Nicklas Bendtner. Lorden brukte tid på å finne seg til rette, men når formen kom var han uimotståelig. Toppscorer i fjor og kom tilbake på landslaget der han og fikk seg en scoring. En Bendtner i slag er veldig vanskelig å stoppe.

Backupen heter Aleksander Søderlund som er tilbake i RBK. Søder får ofte mye kritikk, men 45 mål på 92 kamper i sin forrige RBK-periode vitner om en spiller som holder nivået og vel så det.

Så kan man begynne å snakke om kantene til RBK. De heter Pål Andrè Helland og Samuel Adegbenro. Helland i form herjer med backene med sin fart og innleggsfot, det er derfor synd for RBK at kroppen er sprøere enn en muglet Marie-kjeks. Samuel kjenner vi alle til, spesielt i Europa i fjor var han outstanding med sin fart, teknikk og målfarlighet og om han finner seg enda bedre til rette i RBK blir han uimotståelig i år.

Og bak disse fire er Mathias Vilhjalmsson og talentet Erik Botheim. Man kan ikke annet enn å gi denne rekka høy karakter.

Benken: 8

Ligaens klart beste tropp viser seg i bredden. Det er dobbeltdekning av kvalitet overalt og mange spillere som kan komme inn i flere roller.

Trener: 8

Kåre Ingebrigtsen er ikke godt likt, men man kan ikke undervurdere bilselgeren. For som en god selger har han vist resultater og tatt RBK tilbake til gammelt nivå i Norge og selv om man ikke får det helt til i Europa så har man og der vist glimt av høy klasse. Nå er det klart at Ingebrigtsen lever i en klubb med bunnsolid økonomi og man får de spillerne man ønsker, men dette skal og settes sammen til ett lag i klassisk RBK-stil og man lever under ett press som tilsier at tap ikke holder, dermed får han også 8 av lupen.

Annet/X-faktor: 3 (Skala 1-5)

Også på denne skalaen er RBK best. Man er landets beste lag, man har best økonomi, man har den beste troppen, man har den beste fansen og den største entusiasmen i landet. Da blir det 3 fortjente ekstrapoeng.

One to watch:

RBK har så mange spillere å ta av at lupesjefen fant dette valget vanskelig, men ender opp med Samuel Adegbenro. Finner han seg 100% til rette og finner form er dette årets spiller i 2018.

Spilleren i Norge med høyest potensiale og kan bli årets spiller om alt klaffer, Samuel Adegbenro. Bilde: smp.no

Hjemmebane:

Lerkendal stadion kjenner alle veldig godt stil. Vært med siden tidenes morgen og bærer litt preg av det og trenger litt oppussing, men holder seg tross det veldig godt.

Bortefansen har gode fasiliteter og plasseres i ene hjørnet på langsiden. Lerkendal er landets nest største stadion med en tilskuerkapasitet på 21850.

Bilde: adressa.no

Supportere:

I likhet med laget er også RBKs supportere, Kjernen de beste i landet. Det er bygd opp en voldsom supporterkultur i Trondheim de siste årene og Kjernen leverer på ett internasjonalt nivå på sin egen tribunedel. RBK-fansen er også se i stort antall på bortekamper.

Hatfaktor:

De aller fleste i Norge, inkludert oss misliker RBK. Det er vel kun KBK som ikke kan si det. Ellers er jo hatet sterkest mot Molde, men det er og sterk rivalisering med Brann, Vålerenga og Lillestrøm.

Sum/Konklusjon: 52 poeng

RBK vinner Isbergetlupen på samme måte som de vil vinne ligaen, altså suverent og uten stor konkurranse.