Romsdalen og Molde neste. MFK kom seg til sølvplass i fjor etter en god høst og da er spørsmålet om de kan følge opp og utfordre laget som mest sannsynlig vinner serien i år?

Her er vurderingen av Molde:

Lagdelene vurderes på en skala fra 1-10

Plass 3: Molde

Molde er alltid en klubb man må regne med. Etter ett par skuffende år avsluttet man 2017 med en god høst og kom seg opp til 2 plass bak suverene RBK og mye tyder på at denne sesongen også skal bli bra for MFK selv om man ikke når helt opp på til gullet.

Keepere: 6

Andreas Linde har vokst fram til å bli en solid keeper i norsk standard og står alene for karakteren 6. Unge og talentfulle Mathias Ranmark er backup, en keeper som kan bli voldsomt god, men har en del å gå på.

Forsvar: 6

Med beistet Babacar Sarr og rutinerte Vegard Forren har MFK ett solid stopperpar som bør slå godt i fra seg og vinteren har sett bra ut. Stopperduoen blir mest sannsynlig flankert av danske Christoffer Remmer som var on fire store deler av fjorårssesongen med sin stabile innleggsfot og nysigneringen Kristoffer Haugen som var en Vikings aller beste spillere i fjor.

Med spillere som Ruben Gabrielsen og Petter Strand i bakhånd er dette en sterk lagdel. Lupen nevner og Isak Ssewankambo, men han er visstnok på tur hjem til Sverige og Malmö.

Midtbane: 6

MFK har her en lagdel med mye potensiale og talent. Den som aller fremst må nevnes er selvsagt Eirik Hestad som tidvis var veldig god i fjor med sin løpskraft og ballbehandling. Grovjobberen Fredrik Aursnes må nevnes også er selvsagt Mathias Normann enda i klubben og finner han formen har MFK en spiller som kan slå de forløsende pasninger og det «magiske» med ballen som de trenger.

I bakhånd lurer blant annet Etzaz Hussain og talentet Martin Ellingsen samt Tobias Svendsen så dette er en spennende lagdel. Det er litt vanskelig å se hva Solskjær velger for en konstellasjon her da MFK både spiller med 3 og 4 på midtbanen.

Angrep: 7

Molde solgte noe overraskende sin store stjerne Bjørn Bergmann Sigurdarsson til Russland for solide penger og med er de svekket framover. Spissjakten var lang, men endte med at Solskjær hentet en gammel kjenning i Daniel Chima Chukwu tilbake til rosenes by.

I tillegg til Chima har Molde spillere som Thomas Amang med sin enorme fart som man venter skal få ett skikkelig gjennombrudd i år samt høyreiste og raske Fredrik Brustad. I tillegg er Einar Håland i denne lagdelen og det er mange her som er kapable til å score mange mål, noe som gjør at lupen lukter på 8 her, men stopper på 7.

Benken: 7

Usikker på keeperplass, men solid ellers over hele rekka og mange spillere med kvalitet og potensiale. Flere såkalte flerposisjonsspillere og MFK ser solide ut.

Trener: 6

Ole Gunnar Solskjær trenger ingen voldsom introduksjon. Vært i hardt vær etter sin første suksessrike periode i Molde, men virker å ha fått en ro til å jobbe nå og råder over en sterk tropp. Blitt bedre i sine taktiske valg og det blir interessant å se om han kan ta dette laget videre selv om lupen tror de skal være fornøyd med medalje til slutt.

Annet/X-faktor: 1 (Skala 1-5)

Vi gir Molde 1 poeng her. Entusiasmen er litt tilbake etter den gode høsten i fjor og med solid økonomi samt en god tropp å råde over fortjener de denne. Det vil alltid være vanskelig å komme til Aker stadion å spille kamp.

One to watch:

Lupesjefen velger å trekke fram Thomas Amang. Spissen/kanten er uten tvil en av spillerne i landet med størst potensiale og skaper mareritt for mange med sin fart. Er enda en løs kanon og litt taktisk uslipt, men får han rettet på dette har MFK en juvel i sin tropp.

Thomas Amang, skal han virkelig skinne i år? Bilde fra www.moldefk.no

Hjemmebane:

Aker Stadion, muligens landets aller flotteste anlegg. Toppmoderne stadion med gode fasiliteter for alle tilskuere og for lupesjefen landets flotteste beliggenhet. Bortefansen plasseres i hjørnet på ene kortsiden, men har vært byttet litt mellom øvre og nedre del. Eneste negative er visstnok at vaktene i Molde tror samtlige bortefans er kriminelle til det motsatte er bevist. Tilskuerkapasitet er 11880.

Bilde fra www.moldefk.no

Supportere:

Tornekrattet er MFKs trofaste. En supporterklubb som var på sitt beste i gulltiden, men som har blitt svekket de siste årene og sliter både med stemning og oppmøte. Har og en aktiv avdeling på østlandsområdet som mange i Isberget har ett godt forhold til.

Hatfaktor:

Fraværende for TIL, hatet er voldsomt mot RBK og sterkt mot Aalesund. Fylkesrivaleri mot KBK der den minste klubben nok føler mer på det enn storebror.

Sum/Konklusjon: 39 poeng

Lupen tror Molde får seg en medalje i år og. Det kan bli sølv, men kampen mot lupens nr 2 blir steinhard.