Neste lag ut er fra en by som er mest kjent som en togstasjon, men Kanarifuglene fra Lillestrøm holder enda koken. Kan fjorårets cupvinner ta nye steg i år?

Her er vurderingen av Lillestrøm:

Lagdelene vurderes på en skala fra 1-10

Plass 9: Lillestrøm

Selv om laget fra byen som er mest kjent for å være ett stopp på toget ut til Gardermoen er nitriste i lupesjefens øyne har Arne Erlandsen klart og stabilisere LSK på ett vis. Det skjer også i år og det er noe med LSK som gjør at de kan karre seg oppover på tabellen.

Keepere: 5

Lillestrøms keeperduo er «delvis» ny i år. Marko Maric kom til Åråsen i fjor, men ble aldri noe mer enn backup for Arnold Origi som er borte. I år ser han ut til å bli Fuglas førstevalg. Maric har solid erfaring fra polsk og østerriksk fotball, men det gjenstår å se om kroaten tar nivået i eliteserien nå. For lupesjefen er han ganske ukjent og dermed tør man ikke sette for høy karakter. Nye Matvei Igonen komplementerer duoen. Estlenderen har spilt hele sin karriere i hjemlandet og har vært en del av estiske ungdomslandslag.

Forsvar: 6

Dette er vanskelig lagdel og vurdere. LSK er kjent for å være solide defensive. Taktikken til Arne Erlandsen er bygd opp på defensiv struktur og det har sett lovende ut i vinter, men undertegnede er litt usikker på kvaliteten, dog er dette en fast rekke som nesten «alltid» spiller sammen og er godt drillet.

Det minste sjokket i denne lagdelen er selvsagt at Frode Kippe enda henger med. Han nekter å gi seg og maskin som han er så er han selvsagt førstevalg i en duo sammen med Marius Amundsen. Gutta i midten flankeres av Mads Haakenstad og Simen Rafn som er gode begge veier i spillet sitt. Vi nevner også stopperen Stefan Antonijevic og Simen Kind Mikalsen som kan bekle stopper eller venstrebackplass. Mikalsen er dog mest kjent for en viss brasse mot Sogndal i 2017.

LSK er nok særdeles avhengig av Frode Kippe og uten han vil laget svekkes betydelig, men grunnet sitt samspill gis karakteren 6, med Kippe-forbehold.

Midtbane: 6

Her har LSK en lagdel med flere spennende spiller. Ifeanyi Matthew er på sitt beste en av de bedre midtbanespillerne i ligaen og er særdeles viktig i LSK sitt offensive spill. Løpsmaskinen Fredrik Krogstad spiller i midten sammen med Matthew og gjør mye defensiv grovjobb, men kommer og på sugende offensive løp.

På kantene vil nok LSK ofte komme med kulthelten Aleksander Melgalvis som omsider er tilbake for fullt etter en langtidsskade og lynkjappe Endre Knudtzon. Sistnevnte har spilt mest spiss siste årene, men med kjøpet av Thomas Lehne Olsen er det backer framfor midtstoppere som skal få kjørt seg i år.

Utover dette er det talentfulle spillere som Kristoffer Ødemarksbakken, Erik Brænden og Charlez Ezeh som må nevnes og kvaliteten til LSK-midtbanen er på papiret av solid kvalitet.

Angrep: 5

For mange kan dette virke som en lav karakter. Det luktet lite mål her selv om Gary Martin har kommet tilbake til Åråsen. Lupen var nede på 4-tallet før LSK hentet Thomas Lehne Olsen. Lehne trenger ingen nærmere introduksjon og han scoret i sin debut for fugla. Endre Knudtzon har vi nevnt og han vil nok bekle en spissplass mange ganger men er heller ingen utpreget målscorer selv om 10-12 mål hadde vært innen rekkevidde som spiss.

LSK er nok avhengige av at Lehne finner TIL-formen, det er i angrepet man har slitt og det sier 40 mål på 30 kamper i 2017 alt om og dermed mener lupen at karakteren står seg godt.

Benken: 5

Litt usikker på keeperplassen, ellers solid dekning med mange flerposisjonsspillere i forsvar og på midtbanen. Usikkerhet på spissplass trekker og ned.

Trener: 5

Arne Erlandsen går inn i sin tredje sesong denne perioden på stadion han har så mange år bak seg som spiller og trener og mange vil nok føle at erfarne Arne undervurderes. Lupen er dog ikke enig i det og grunnlaget er såre enkelt.

Erlandsen har ikke evnet å løfte LSK veldig stort i sine år. Med en nitrist fotball man helst ikke vil se på får han sine resultater (Jmf cupgullet i 2017) men klubben LSK tar ikke steg man forventer av de. Mange års erfaring og kunnskap ender opp med voldsomt ustabile perioder og tidvis i fjor så LSK ut som om de var rett på vei til Obos. Det er mulig lupesjefen er i overkant kritisk, men det er lite med Erlandsens stil som fenger.

Annet/X-faktor: 0 (Skala fra 1-5)

Igjen faller undertegnede ned på samme argument som tidligere. Det er lite og ingenting med LSK som fenger. Fansen er god og Thomas Lehne Olsen burde gitt ett poeng, men lupen får ikke til å gi det.

One to watch:

I denne troppen er det umulig å komme unna Thomas Lehne igjen. Det blir voldsomt spennende å se hvordan han framstår i LSK og han blir viktig for eventuell suksess

Ikke noe drømmebilde for oss TIL-fans. Kan Thomas Lehne finne TIL-formen på Åråsen? Bilde: Ringsaker blad

Hjemmebane:

Ærverdige Åråsen står fortsatt. 4 sider med tak (Vel, så lenge hullene i takene er tettet) og tettet sammen i 3 av 4 hjørner med leiligheter som ikke er så veldig sexy, men Åråsen har sin sjel. Tilskuerkapasiteten er på 12500. Bortefans plasseres som alltid på den ene kortsiden og har fasiliteter som holder god stand.

Bilde fra Romerikets blad

Supportere:

KFL (Kanari-fansen Lillestrøm) kjenner alle til. Dette er en supporterklubb som lett forsvarer topp 5 i landet på stemning og passion. Dessverre er det en Ultras-gruppe som heter Ultras Felt C her også som i tillegg å bidra med masse trøkk og passion og er fryktelige glade i å være bajaser og bidra negativt utenfor banen, ikke så ulikt Bodø/Glimts 1916.

Hatfaktor:

Klubbmessig er det lite å melde fra TIL. 4-1 er stikkordet. Vi blir ofte godt mottatt på Lillestrøm, men det er klart at LSK sine ultras som truer med både juling og verre skaper en viss forbannelse samt at klubben tillater bajaser å ta ut sofaer fra leilighetene over bortefeltet og lar de hetse bortefans i 90 som det skulle være helt normalt.

Sum/Konklusjon: 32 poeng

LSK kan overraske, men per dags dato ser det ikke ut som om det blir kortsiktig suksess.