Da kommer nok ett lag mange har ventet på. Dessverre må jo Glimt vurderes også. Det er allerede avslørt at lupesjefen ikke sender de rett ned, men hvor langt opp kommer de?

Her er vurderingen av Bodø/Glimt:

Lagdelene vurderes på en skala fra 1-10

Plass 14: Bodø/Glimt

 

Det kan virke useriøst av oss og tippe Glimt på kvallikplass i 2018, men undertegnende ser ikke at dette laget skal sette fyr på Eliteserien. Tross tidenes beste Obos-sesong i fjor der Glimt valset gjennom ligaen er dette ett nivå opp for en spillerstall full av Obos-kvalitet selv om oppkjøringen har vært grei.

Keeper: 3

Ricardo Friedrich kom til Bodø i fjor og spilte seg inn ganske kjapt som førstekeeper der. Solid på Obos-nivå, men usikkert om han holder elitenivå. Har og hentet inn Zoran Popovic som konkurrent.

Undertegnede ser at man kan gå inn i en undervurderingsfelle, men velger per dags dato karakter 3.

Forsvar: 4

Forsvaret til Glimt var i fjor veldig sterkt, noe kun 33 innslupne mål sier det meste om. Igjen er det om kvaliteten er god nok for eliten og derfor er vanskelig å sette for høy karakter her.

Sjefen i forsvaret er veteranen og høyrebacken Thomas Jacobsen som sjeldent har en svak kamp. Midstopperduoen blir etter alt å dømme Martin Bjørnbak og Brede Moe mens Fredrik Bjørkan, ja Aasmunds sønn, ser ut til å ha lagt beslag på venstrebacken. Tre av disse besitter godt med erfaring fra høyeste nivå og det er det som og trekker karakteren opp til 4, men lupesjefen er sterkt i tvil på om den samlede kvaliteten er eliteklasse.

Midtbane: 4

Glimts midtbane har noen spillere med ett nivå inne som holder veldig godt.  Teknisk lekre Josè Angel kan leke med mange og i fjor var Ulrik Saltnes den kanskje aller beste Glimt-spilleren og definitivt den beste midtbanespilleren i Obos-ligaen. Det mest oppsiktsvekkende var antall mål for Saltnes og han passerte altså tosifret fra sin indreløperrolle. Bak disse er dessverre nivået varierende og det påvirker totalkarakteren. De gule er avhengig av at disse gutta leverer.

Sammen med seg på midten ser Vegard Moberg ut til å komplementere trioen, en hardtarbeidende spiller med det defensive som sin styrke men som og kommer på sugende offensive løp.

Angrep: 4

På papiret Glimts beste lagdel og da stusser man kanskje på kun 4 her. Lupesjefen synes dette lar seg rettferdiggjøre. Kristian Fardal Opseth ble tidenes mestscorende i en sesong i Obos i fjor med sine 28 mål, voldsomme tall for sogningen, men i toppdivisjonen har han ingenting å vise til. Får Glimt 10 mål ut av han skal de være fornøyde. Opseth har og slitt med en skade i oppkjøringa og er på tur tilbake nå. Spissen som har spilt mest i oppkjøringa er innhentede Endre Kupen og han har sett spennende ut, dessverre for Glimt kom nyheten 3 mars om at Kupen røyk korsbåndet på trening og da er sesongen allerede over, noe som sendte Glimt ut i en liten spisskrise. Geir Andrè Herrem, Åsanes storscorer og nok en obos-spiller er hentet inn, noe som selvsagt ikke påvirker karakteren.

Glimt har og spennende kantspillere, da særskilt Jens Petter Hauge som besitter ett voldsomt potensiale. Debuterte i Eliteserien(Tippeligaen) i 2016 og var stor i Obos i 2017 med sitt overblikk, teknikk og fart. Den andre kanten kan besittes av lynkjappe Amor Layouni eller ett annet talent i Håkon Evjen. Også er det Trond Olsen da, men Lyngens skam er på tur ned i karrieren.

Benken: 3

Bra dekning på keeperplass og i forsvar uten at det noen voldsomme navn her. Noe tynt på midten og på topp nå, men mange spennende unggutter i Glimts stall.

Trener: 4

Glimt har gjort endring på trenersiden i år. Aasmund Bjørkan har byttet rolle til sportslig leder og hans assistent Kjetil Knutsen er nå sjefen på sidelinja. Knutsen er en talentfull trener som neppe gjør store endringer i hvordan Bjørkans Glimt var. Knutsen har kun hovedtrenererfaring fra Hovding på midten av 90-tallet og Åsane som hadde en fin sesong under han. Han besitter dog mye erfaring, blant annet fra mange år som spillerkoordinator i Brann.

Isberget trekker litt på erfaringssiden som hovedtrener for eliteserielag, men han kommer til dekket bord i en klubb med klar struktur og stil og skal videreføre dette.

Annet/X-faktor: 1 (Skala 1-5)

Vi gir Glimt ett ekstrapoeng. De var det beste laget i Obos i fjor og har flere veldig spennende spillere som kan krydre Eliteserien og hjelpe Glimt. Det er alltid en form for entusiasme i Bodø og de er nok glade for å være oppe igjen og det gir en boost.

One to watch:

Jens Petter Hauge, et av de største talentene fra Nord-Norge på herrens mange år. Vidunderlig teknisk type, nese for mål og stort overblikk allerede i ung alder. Vil lage trøbbel for mange backer i år.

Jens Petter Hauge, Nordnorges største fotballtalent blir morsom å følge i årets eliteserie. Bilde: glimt.no

Hjemmebane:

Aspmyra, en fryktelig bane i ett horribelt vindhull. 2 langsider, en grusom kortside der bortefans settes og en horribelt stygg vegg på den andre kortsiden med leiligheter. Ingen bane å lengte etter å reise til. Tilskuerkapasitet er 7294 tilskuere i det som tross overnevnte punkter er et stadion med sjel.

Bilde: glimt.no

Supportere:

To supporterklubber i Bodø, Den gule Horde som mer eller mindre har forduftet og man hører lite om, selv om de etter sigende skal ha 600 medlemmer. De siste årene er bråkebøttene i 1916 vært de som har vært å se mest, dessverre er dette unge mennesker som er mer ute etter å slåss og lage helvete enn å se fotball og de tar gjerne en slåsskamp internt også.

Har vært snakk om at DGH og 1916 har blitt enig om en fusjon, men ikke noe håndfast er kommet på dette. Glimt har og en aktiv avdeling i Osloområdet som heter Glimt i Sør.

Hatfaktor:

Til tross for at uforbeholdent mange TIL-fans liker Glimt er dette vår største rival og ett lag de fleste ønsker lite godt. Oppgjørene mot Glimt er alltid intense og de beste å vinne og verste å tape.

Sum/konklusjon: 23 poeng

Lupesjefen tror Glimt er litt for gode til å rykke ned, men de blir å være der nede når 30 kamper er spilt. Bodø må lide seg gjennom kvallik for å se om de spiller Eliteserie 2019.