Isbergetlupen fortsetter og denne gang presenterer vi laget bak fjorårets smått sjokkerende opprykk, Ranheim.

Klikker lupesjefen og berger trønderne? Her er vurderingen Ranheim.

Lagdelen vurderes på en skala fra 1-10

Plass 16 – Ranheim

 

Etter mange år i toppen på nest øverste nivå uten å ta det siste steget opp til eliten klarte Trondheims nest største lag dette kunststykket i 2017-sesongens aller siste kamp. Etter å ha spilt seg fram til dobbeltkamp mot Sogndal avgjorde Svein Maalens menn kvallik-kampene på mest dramatiske vis med det aller siste straffesparket i returen mot Saftkokarane og rykket opp på bekostning av Sogndal.

Eliteserien er en helt annen ting og den minste klubben med det minste budsjettet, den minste stadionen og den minste supporterskaren får nyte sesongen blant de beste for sjansen for at man berger plassen anses som særdeles liten og Isbergetlupen sier som de fleste, Ranheim rykker ned.

Keepere: 3

I Even Barli har Ranheim ett soleklart førstevalg og en keeper som holder godt eliteserienivå. Dermed kan karakteren 3 være noe svak, men med den unge ukjente og lite erfarne Magnus Lenes som backup er Ranheim ekstrem avhengige av Barli holder seg skadefri og leverer på sitt beste hele tiden. Skjer noe med Barli vil Ranheim i mine øyne svekkes en god del.

Forsvar: 4

Ranheims forsvar består av en gruppe jevnt over solide spillere på Obos-nivå der TIL-linkede Christian Eggen Rismark er den store sjefen. Laget slapp inn 39 mål i Obos-ligaen i fjor, noe som var fjerde best i denne divisjonen. Rismark styrer og er limet i denne rekka og har ett nivå inne som gjør han at han bør takle eliten godt. Med seg i forsvaret får han mest sannsynlige spennende Aslak Witry på høyrebacken mens Aleksander Foosnæs tar venstresiden. Rismarks makker blir Daniel Kvande som blant annet har ett steinhardt skudd å vise til.

Dekningen i forsvaret er for så vidt bra, men det er få spillere man kan se har ett nivå høyere enn Obos inne sånn på direkten og dermed ender man på 4 i karakter.

Midtbane: 3

På midtbanen til Ranheim er det ett par spillere som har ett bra nivå inne, men totalt sett virker denne lagdelen noe svak, Ingen klare ledere og spillere som kan ta tak og styre kamper noe voldsomt. Vi trekker allikevel fram den gamle Alta og TIL-spiller Mads Reginiussen som lagdelens beste spiller og han hadde sin beste sesong noensinne i fjor der han leverte jevnt over både mange mål og bidrag i det offensive spillet.

Ranheim-midtbanens største styrke er nok løpskraften og fighterviljen, igjen representert særskilt med Reginiussen. Med seg på midten vil han nok i første omgang får Eirik Walla Dønnem i den dype rollen mens Kristoffer Løkberg tar den siste plassen. Det er ellers stort sett dobbel dekning i denne lagdelen, men undertegnede tviler litt på kvaliteten totalt sett.

Angrep: 2

Isbergetlupen er kanskje streng her, men om noen av spillerne i Ranheims angrep scorer 5+ mål denne sesongen overraskes vi. Veteranen Øyvind Storflor henger enda med og virket tross sin alder som ett klart førstevalg, men har nå pådratt seg en skade. Michael Karlsen som avgjorde kvallik-thrilleren mot Sogndal er førstevalg som midtspiss, men noen voldsom gaolgetter er heller ikke han.

I vinter har kun Karlsen virket som ett soleklart førstevalg for RIL som midtspiss, mens han har vært flankert av både Storflor, Eirik Tønne og Sivert Solli, dermed virker ikke trener Maalen å være 100% sikker på sin trio her. Om Storflor sin skade holder han ute lenge er dog ikke valgene som kanter så mange.

Vi nevner og talentene Ola Solbakken og Andreas Helmersen som har kommet fra fra RBK henholdsvis permanent og på lån. Dette er unge gutter som kan overraske, men det gjenstår å se.

Benken: 2

Stort sett dobbeltdekning over hele linja, men mye ungt og uerfarent. Ingen som kan komme inn og dytte ut noen av en førsteellever per dags dato.

Trener: 3

Svein Maalen er altså Ranheim-sjefen og har vært i klubben siden 2015. Maalen har vist seg dyktlig så langt på å bygge lag og jobbe med små ressurser og såkalt «stein på stein» I tillegg har en entusiasme og tro på seg selv og klubben sin som utelukkende må være positiv.

Maalens akilleshæl er mangelen på erfaring. Ranheim er den blide trønderens første hovedtrenerjobb og selv om det har gått bra så langt gjenstår det å se om det holder blant de beste. Fordelen for han er at han sitter nok veldig trygt så lenge Ranheim spiller på sine verdier og viser seg fram, nedrykk er ingen fare for Ranheims sjef.

Annet/X-faktor: 1 (Skala 1-5)

Man kan aldri avskrive nyopprykkede lag helt og ekstrapoenget er helt på sin plass. Man må anta at tilskuertall vil øke, at samtlige spillere og fans vil få en ekstra boost og det blir nok aldri superenkelt å entre kunstgresset for å møte Ranheim som garantert alltid vil gi motstandere 110% kamp og masse juling.

One to watch:

Mads Reginiussen, sin beste sesong noensinne i fjor og besitter kvaliteter Ranheim virkelig trenger. Smarte løp, god foran mål og jobbe sokkene av seg hver kamp. Det blir veldig spennende å se Mads i den øverste divisjonen igjen.

Mads Regniussen, kanskje Ranheims viktigste spiller. Bilde fra www.ifinnmark.no

Hjemmebane:

Extra Arena er Ranheims hjemmebane. Ett klassisk gammelt norsk anlegg med 2 langsider og ellers helt åpent. I Eliteseriestandard må banen karakteriseres som trist. Bortefans har vært plassert ytterst på ett hjørne på en liten terrasse, men usikkert om det endres i år. Kapasitet på 3000.

Bilde fra www.ranheimfotball.no

Supportere:

Ranheim er mest kjent for fryktelige supportersanger som «Adecco kokoko» «Ra-Ra-Ra-Ranheim» (Alle anbefales å høre på disse makkverkene), men har en liten supporterklubb som heter Forza Ranheim som ble stiftet i 2004. Informasjonen på nett om denne gjengen er heller lite informativ og medlemstall etc er ikke å oppdrive. På TV ser de dog ut som en ganske liten gjeng som på tross av antall brenner for klubben og gjør sitt for å skape god stemning på ett ellers dødt Extra Arena.

Hatfaktor:

Fraværende for TIL-fans selv om vi enda snakker om den gangen de ydmyket oss på Alfheim og sendte oss ut av cupen. RBK er den store rivalen, men samholdet mellom de klubbene er egentlig voldsomt sterkt.

Sum/Konklusjon: 18

Ranheim er oppe nå, Ranheim er i Obos 2019. Undertegnede ser ingen sjans for at trønderne klarer seg og de får nyte året så godt de kan.