Neste lag ut i Isbergetlupen er Skiens helter, Odd. Kan man reise seg etter ett skuffende 2017?

Her er vurderingen av Odd.

Lagdeler vurderes på en skala fra 1-10

Plass 10: ODD

Odd har vært å regne med i toppen og senest i fjor var målet og tukte Rosenborg. Slik gikk det ikke for Skiensklubben og 6 plassen var som en skuffelse å regne. Tross en bra sesongoppkjøring har ikke Isbergetlupen troen på Fagermos menn i år og spår en enda tøffere sesong.

Keepere: 5

Sondre Rossbach er Norges U21-keeper og ett soleklart førstevalg i Skien. Toppnivået er det ingenting å si på og han ville med det forsterket i fleste lag, men tross dette er det enda noen juniorfeil å spore hos det mange tror er en framtidig landslagskeeper, til tross for at han har skaffet seg mye erfaring. Signerte nylig ny kontrakt med Skiensklubben, noe som var viktig for Odd.

Viljar Myhra er hans backup. Levert til tider ganske bra i Rossbach sine skadefravær, men er enda ett hakk under sin jevngamle kollega.

Forsvar: 6

Muligens Odds beste lagdel, noe kun 39 innslupne mål i fjor tilsier og laget har kun sluppet inn 2 mål i sesongoppkjøringen, noe som tyder på at det defensive er godt på plass.

Veteranen Espen Ruud med sin fine høyrefot holder enda koken å virker per dags dato å være førstevalget på høyrebacken tross at alderen begynner å tynge med tanke på både fart og plasseringsevner. Ekstremt viktig offensivt med sine innlegg.

Også i midtforsvaret er det rutine og Steffen Hagen/Fredrik Semb ser ut til å ta plass i midtforsvaret.  Lynhurtige og spennende John Kitolano er mannen på venstreback og mer kjente Thomas Grøgaard har en jobb å gjøre her med å spille seg inn igjen.

På papiret blant er dette de beste forsvarsrekkene i landet i undertegnedes øyne.

Midtbane: 4

En midtbane med en klar leder og en del grå mus rundt seg. Igjen er det en stor veteran i Jone Samuelsen som skal styre en lagdel og tross sin alder er han høyt betrodd av Fagermo i en rolle som er skreddersydd han. Sammen med han er nok løpsmaskinen Fredrik Nordkvelle også er det litt spørsmål om den siste plassen, men unge Markus Kaasa har spilt mye i oppkjøringen, ett talent man snakker godt om i Odd-kretser. Kaasa er en klassisk indreløper, men og en spiller som kan slå de viktige offensive pasningene. Svenske Martin Broberg er også i miksen, men var ikke voldsomt imponerende i fjor.

Denne midtbanen oser ikke målpoeng selv om Nordkvelle leverer noen hvert år og da faller karakteren ned på 4.

Angrep: 5

Hvem i all verden skal score målene til Odd er spørsmålet. 27 mål på 30 kamper i fjor er useriøst lite for Odd og med det tar man ikke medalje i hvert fall. Dette er problemområdet til Skiensklubben og må virkelig rettes opp i denne sesongen.

Torgeir Børven er omsider kommet hjem igjen etter mislykkede forsøk i både inn og utland. Det er vanskelig å vite hvor han står per dags dato, men han dunket som kjent inn mål for Odd i ung alder. Børven flankeres av Elba Rashani og meget kjappe Stefan Mladenovic per dags dato. Sistnevnte er ingen stor målscorer, men med sin fart vil han skape trøbbel og skape sjanser for Børven. Rashani er derimot en spiller som vet hvor målet er han om han er i form.

Det ryktes at Andrè Sødlund fra Sandefjord kommer inn, vil være spennende å se han i Odds 4-3-3 uten at det påvirker karakteren her. Lupen vipper litt ned på 4, men tror Børven og Rashani kan finne tilbake til gamle dager og gir 5 utfra ett visst potensiale denne duoen har.

Benken: 3

Odds tropp er syltynn etter mange spillere har forlatt klubben. Utenom keeper og forsvar er det ikke mye å hente inn ved skader og suspensjoner og slik det ser ut nå vil nok mange unge gutter figurere i 18-mannstropper. Det er derfor vanskelig å gi en for høy karakter her.

Trener: 6

Dag-Eilev Fagermo kjenner vi alle til. Bred erfaring, men sliter nå med sin tynneste tropp noensinne og det blir spennende å se hva han får ut av det. Veldig flink på å bygge lag og hente spillere som passer inn i sin formasjon. Mest kjent er han dog for kjeftesmella si som er på toppen i Norge sammen med ett par andre. Til tross for at han virket litt lei i fjor og fikk en del fans mot seg er dette fortsatt en mann med bred fotballkunnskap som fortjener en god karakter.

Annet/X-faktor: 1 (Skala 1-5)

Tross en skuffende sesong i fjor og mindre entusiasme i år gir vi Odd 1 poeng her. Om Odd får skikk på det offensive vil entusiasmen og Skagerak-stemninga komme tilbake. Fort Falkum er også en tøff plass å komme på besøk til.

One to watch:

I en stall som virker grå er det vanskelig å finne en spiller, men lupesjefen har sans for Stefan Mladenovic og velger han her. Uhyre rask spiller som trenger litt taktisk skolering og ro i hodet så kan han bli skummel.

Kan Stefan Mladenovic ta nye steg og bli den viktige spilleren man håper i Skien. Bilde: Porsgrunns dagblad

Hjemmebane:

Skagerak Arena, ett ganske flott anlegg i norsk standard med 2 fine langsider og en bra kortside. Siste kortside lider av være igjen fra gammelt anlegg og trenger vedlikehold. Flotte fasiliteter for bortefans som nå er flyttet til hjørnet av den ene langsiden. Få bare bort det jævla nettet som var der i fjor. Tilskuerkapasitet på 13500.

Bilde: varden.no

Supportere:

Oddrane supporterklubb er hovedfansen. Hyggelige mennesker som brenner for klubben og vi som TIL-fans har null problemer. Har en utbrytergruppe i Industri Grenland som framstår mer som bajaser enn fans. I den grad Odd har en rival er det Strømsgodset men også forholdet til Brann er betent, alle husker vel Peter Kovacs-episoden for noen år siden?

Sum/Konklusjon: 30 poeng

Troppen er syltynn og det er mange mangler, særlig offensivt. Odd er nok ett lag som er vanskelig å spå og de kan gjøre tipset vårt til skamme, både den ene og andre veien.