Nytt lag ute i Isbergetlupen. Fjorårets sensasjon var lille Kristiansund. Berger de plassen i år også. Vil de sjokkere på nytt? Her er vurderingen av KBK.

Lagdelene vurderes på en skala fra 1-10

Plass 13 – Kristiansund

 

Kristiansund var nyopprykket i 2017 og tok Eliteserien med storm og etter som sesongen gikk sin gang var det aldri noen tvil om at de skulle berge seg greit, mye takker være sin helt elleville hjemmeform som ga kun 2 tap på 15 kamper. Christian Michelsen endte til slutt opp med å lede KBK til en noe spinnvill 7 plass.

Nå er det klart for den tøffe andresesongen og den tror vi blir noe hardere.

Keepere: 4

Sean McDermott var veldig god i fjor og den gamle Arsenal-junioren fikk vel det man kan kalle sitt gjennombrudd som a-lagskeeper. På tross av dette er det fortsatt noen fryktelige tabber å spore og enda ett godt stykke opp til de beste. Unge Andreas Vaikla er hentet inn som konkurrent, ubeskrevet blad og McDermott er på papiret førstekeeper.

Forsvar: 4

KBK slapp inn 46 mål i fjor og plasserte seg dermed temmelig midt på treet i ligaen på dette punktet også. De har en sterk duo sentralt med høyreiste Dan Peter Ulvestad og krigeren Nikita Baranov mens de flankeres av den løse kanonen Aliou Coly og Christoffer Aasbakk. Dette er en firer som viste i fjor at de holder ok+ nivå og det luktes på lupens første 5er her. Bak disse er det dog noe tynt, særskilt på stopperplass og med det trekkes karakteren ned.

Midtbane: 5

En midtbane uten de store navnene, men de er veldig samspilte og fungerer som ett velsmurt maskineri. Den store poengplukkeren er Torgil Gjertsen som kom fra Ranheim i fjor sommer og tok Eliteserienivået fra minutt 1 i KBK-drakta. Dette er en mann som kan score 10-12 mål alene og levere mange assists og blir særdeles viktig. KBK-varierer mellom en 4-3-3 og 4-4-2 og den eneste som virker å være fast sammen med Gjertsen sentralt er nyankomme Stian Aasmundsen som tidligere har levert solid for Mjøndalen i Norge. Sliteren Sverre Økland og Pål Erik Ulvestad vil nok og få en solid dose spilletid. Vi knaller til med en 5er her mye grunnet Gjertsen, men og en lagdel som spiller godt sammen.

Angrep: 5

Benjamin Stokke er bare å nevne med engang. 7 mål i fjor i sin første sesong som eliteseriespiller for ett nyopprykket lag er en god prestasjon. Stokke er stor og sterk, relativt rask og vet hvor målet er. Med seg har han lynkjappe Daouda Bamba som slet litt i fjor, men er en konstant trussel med sin fart. Torgil Gjertsen har og spilt noe spiss i oppkjøringa noe som gir en fortjent 5er her.

Benken: 3

Usikkert keeperkort, noe tynt i forsvaret, men grei dekning på midten og på topp alt etter hvordan man spiller.

Trener: 5

Christian Michelsen ledet KBK opp og kom som en uredd karakter med ett smittende humør og entusiasme man ikke kan unngå å få sansen for. Gjort mye med begrensede ressurser, truffet på spillerkjøp og setter sammen laget jevnt over solid godt. Har gjort Kristiansund stadion til ett fort og knakk delvis bortekoden i fjor. Kan gjøre Isbergetlupens tips til skamme i år.

Annet/X-faktor: 2 (Skala 1-5)

KBK har en voldsom boost i hjembyen, fantastiske supportere og en bunnsolid hjemmestatistikk. Alle støtter opp om laget i byen på Romsdalskysten. Noen voldsomt gode spillere og en god trener gir 2 fortjente poeng.

One to watch:

Torgill Øwre Gjertsen, hentet fra Ranheim i fjor sommer og var en enorm bidragsyter til KBKs sterke høst. Lynkjapp både med og uten ball, voldsom selvtillit i spillet og finner målet som en Molde-spiller finner Jim Solbakken som agent. Blir fryktelig spennende å følge Gjertsen i år.

Torgill Gjertsen, KBKs stjerne i år? Utklipp fra Eliteserien Fantasys bildearkiv

Hjemmebane:

Kristiansund stadion, sjarmerende liten stadion der det er små tribuner med tak på alle sidene tett på banen, noe som skaper en voldsom atmosfære med den iveren det er i Kristiansund. I tillegg varter nordmøringene opp med egen supporterpub på stadion. Bortefansen plasseres i ett hjørne på den «verste» kortsiden og kunne hatt bedre fasiliteter da det var vanskelig å stå å synge der grunnet lav høyde på radene oppover og langt fra første seterad til tribunens gjerde. Tilskuerkapasiteten er 4106

Bilde hentet fra www.kristiansundbk.no

Supportere:

Uglan er KBKs supporterklubb og de har holdt på siden 2003 når KBK ble stiftet, men de ble ikke selv offisiell før 2006. Det er ett overraskende stort medlemstall i Uglan med tanke på den lille byen Kristiansund er og de fyller sin egen kortside til randen hver kamp.

Hatfaktor:

Ingen verdens ting. Isberget hadde derimot en strålende helgetur til Kristiansund i fjor og Uglan var ett gjeng strålende mennesker. KBKs rivaler er selvsagt Molde og til dels Aalesund

Sum/Konklusjon: 28 poeng

KBK får en noen tøffere sesong i år, men de virker greit bedre enn lagene under dem og vil berge plassen helt greit i år også.