TIL_logo RBK_logo

Før kampen har tatt litt fri, men med hatkampen mot Troillungan på trappa og årets tredje hjemmekamp er vi tilbake med en liten preview. Fadesen på Ullevaal søndag må glemmes foran denne meget viktige kampen.

Men hvorfor skal årets 6 seriekamp og den tredje hjemme betegnes som veldig viktig? Det er jo enda 24 runder av årets liga. Vel, men 4-0 i bagasjen fra Ullevaal søndag er det særdeles viktig å reise seg snarest mulig. Man må vise at resultatet fra Oslo var en skikkelig stygg one-off og ikke minst vise at kampen hjemme mot Godset ikke var ett blaff. Det å slå medias kjæledegge RBK, laget hvert fall undertegnede hater minst like sterkt og om ikke mer enn de gule fra den forblåste by er enormt viktig og ikke minst deilig.

Statistikk i Tromsø.

Første gang TIL og RBK møttes var i 1986 og siden den gangen har man spilt 29 kamper i Tromsø. Det er ofte jevnt i Nordens Paris mellom lagene og begge leirer har bokført 10 seiere, mens 9 kamper har endt uavgjort. Også målforskjellen er dødt løp med 42-42, dette tilsier derfor ofte også målrike oppgjør i nord.

Fjorårets kamp endte 1-1. Magnus Andersen ga TIL ledelsen, mens Alexander Søderlund scorte bortelagets mål på en ganske famøs hands. I nedrykksesongen 2013 vant vi sist mot trønderne hjemme, men det er selvsagt de magiske kampene i 2004 (4-1), 2008 (4-0) og 2011 (3-1) vi alle husker best.

TILs lag.

I utgangspunktet skal TIL ha en nærmest skadefri tropp igjen med mindre noe dukker opp på de siste treningene, men alt tyder på at Runar Espejord ikke rekker matchen og det er også å forvente at Christer Johnsgård ikke regnes som klar enda til tross for mål for TIL2 på mandag.

Undertegnede tror derfor på følgende lag sett fra høyre.

Kongshavn

Norbye-Ødegaard-Wangberg-Antonsen

Andersen-Landu-Gamst-Sigurdarsson

Lehne Olsen-Åsen

3 av 4 plasser på midtbanen er vanskelige og tippe. Magnus har ikke kommet i toppform enda og Mikael pusher nok veteranen. Aron er frisk og bør være en naturlig starter, men Bård vraket han søndag siden de ikke vil presse han for hardt. Gamst vil være viktig å få inn sentralt mtp på overblikket og pasningsfoten, men det er selvsagt svært vanskelig å ta ut Jonas fra dette laget.

På topp kan fort Moussa pushe Lehne Olsen ut av laget. Tuniseren har hatt en fair start i TIL og TLO er ikke helt i toppform enda.

Morten Gamst Pedersen var fantastisk mot RBK i 2004, skal han senke gamleklubben igjen 12 år senere? Bilde fra www.til.no

Litt om motstanderen.

I likhet med ODD møter vi nå nok ett lag som har ett voldsom satt spillesystem, men den største forskjellen mellom disse to lagene er at RBKs vinger ofte trekker innover og gjerne skyter og indreløperne ikke tar de dype løpene i like stor grad men ofte holder litt igjen for å la vingene gjøre jobben å få med backene. Men løpene kommer selvsagt og dette må tas hensyn til.

RBK har på ingen måte fått i gang spillet sitt på samme måte i år som i fjor, men etter tapet mot ODD i serieåpningen der spesielt de siste 45 var gode har man plukket 12 av 12 mulige poeng og fjorårets seriemester leder derfor også ligaen. Det offensive spillet har vært utsatt for kritikk, men det løsnet med 3-0 mot Brann i helgen og kanskje vil Trøndelag dessverre se nok ett gullag i år.

Spillerstallen til RBK gir minst dobbel dekning overalt, men de man nok må nevne som særskilt viktige er kapteinen, indreløperen og kanskje ligaens beste spiller i dansken Mike Jensen, storkjeften på kanten Pål Andrè Helland, den solide keeperen Andrè Hansen, tidligere TIL-stopper Tore Reginiussen, Fredrik Midtsjø og spissen Christian «bolleknekten» Gytkjær. Sistnevnte har ikke fått det helt til enda, men er en TL-spiss av rang når han er i form.

Undertegnende har ikke sett noen RBK-tropp enda, men med unntak av Bolleknekten som gikk av med en skade mot Brann og og vel er usikker og den unge backen Alex Gersbach som er suspendert så skal de fleste være klar til kamp, det gir dette laget på Alfheim sett fra høyre.

Hansen

Svensson-Reginiussen-Eyjolfsson-Skjelvik

Midtsjø-Konradsen-Jensen

Helland-Gytkjær/Vilhjalmsson-De Lanlay

Dommerkvartett.

Tore Hansen som representerer Feda IL er kampens dommer. Hansen er ofte en mann som mister kontrollen på kampene og ender opp i kontroversielle situasjoner så dette kan jo bli spennende. Med seg på linjene har han Jon-Michael Knutsen (Løvenstad FK) og Øystein Simon Ytterland (IL Valder).

Anders Gjermshus fra Hamar IL skal styre lystavla denne kvelden.

Supportere.

Isberget er som vanlig på Rogers fra 1530-1600 med de vanlige kampaktivitetene. Enkeltbilletter på A-feltet kan kjøpes til 200 kr.

Buss til Alfheim 1840, kampstart er 1900.

Alle RBK-supportere er velkommen til oss på fotballvorspiel.

I Oslo kan kampen sees på stamstedet Tordenskiold pub. Tordenskiold åpner 1500, Isberget er tilstede fra sånn ca 1 time før kamp.

Resultattips.

Undertegnede tror at VIF-kampen er ristet bort og at man tar med seg de gode minnene fra Godset-kampen og gir RBK knallhard kamp. Gjestene er selvsagt favoritter, men hjemme skal TIL hamle opp med RBK.

2-1.