Sør mot nord igjen. Ikke noe rivaloppgjør, men alltid noe smått eksotisk når det sørligste laget i Tippeligaen møter det nordligste.

For siste gang på minst ett år skal Gutan og supportere sette kursen mot Kristiansand. Der makrellen såvidt viste seg i fjor da søndagens motstander berget plassen blant den fremste fotballeliten i kvallik mot naboen Jerv har makrellen vært totalt fraværende i år og søndagens motstander er som kjent allerede klar for neste sesongs OBOS-liga.

Start:

Årets sesong kan kun beskrives med ett ord for hjemmelaget og det er miserabel. 12 poeng på 26 kamper er ikke bare nedrykksform, men det vitner og om en klubb og ett lag i total oppløsning etter nesten-nedrykket i 2015. I kamp 25 kom årets første seier for Sørlandsklubben og det var da over 450 dager siden sist Start vant en kamp. FK Haugesund fikk den tvilsomme ære av å bli beseiret på Sør Arena.

På sine 13 hjemmekamper i år står Start med 1-4-2 i protokollen og utrolige 12-31 i målforskjell.

Steinar Pedersen har aldri klart å sette ett skikkelig system i sin spillertropp denne sesongen i undertegendes øyne, men kjappe tekniske kanter i 4-3-3 og innlegg samt kontringer er lagets farligheter og dette må man ta hensyn til. Pedersen roterer og voldsomt på sin ellever og det er vanskelig å spå hva som kommer ut på matta søndag.

Starts antatte lag i 4-3-3 fra høyre.

Opdal

Skogmo-Heikkilä-De John-Robstad

Segberg-Kristjansson-Johnson

Nwakali-Salvesen-Børufsen

One to watch: Chidibere Nwakali er Starts største trussel. Nigerianeren på lån fra Manchester City er lynkjapp, teknisk og har ett ellevilt skudd. I en alder av 19 er han en av de mest spennende spillerne i årets TL, men er og ofte litt varm i hodet og småvill i stilen.

Chidiebere Nwakali, Starts farligste mann. Bilde fra ikstart.no

Chidiebere Nwakali, Starts farligste mann. Bilde fra ikstart.no

Tromsø:

Etter det begredelige tapet mot Molde for 2 uker siden har TIL spilt seg selv ned i nedrykkskampen på nytt og kampen i Kristiansand har plutselig fått en unødig nerve ved seg igjen. Gutan har hatt en tendens de siste årene og gjøre ting unødig spennende for seg selv og fått tynnslitte supporternerver til å nærmest ryke. I tillegg er man ofte sin verste fiende da man taper kamper man skal vinne.

Matchen på Sør Arena er en slik kamp man skal og også nå må vinne og da frykter man selvsagt som supporter at man opplever samme fadese som Måkene fra Rogaland gjorde for noen uker siden og det ville vært typisk om det ble slik. Alle forventer og tror på seier søndag, men alle frykter det verste.

Nå er det ikke slik at man rykker ned med tap søndag og man berger heller ikke plassen 100% med seier, men 3 poeng vil være utrolig viktig.

Ukens mest gledelige nyhet på Alfheim er at Gudmund Kongshavn er i full trening igjen, men denne kampen kommer nok for tidlig for bergenseren. I tillegg er Jonas Johansen suspendert, mens Simen Wangberg er usikker. I tillegg lukter det startplass for Aron Sigurdarsson etter lovende takter siste tiden og dermed benken for Mikael Ingebrigtsen, noe som vil skape furore blant fansen ettersom den lokale unggutten har vært bra over lang tid nå.

TIL startet sesongen på utebane temmelig bra og til tross for 7 tap på 13 bortekamper har man gjort det bedre enn på årevis på tur. 3 seiere og 3 uavgjorte er framgang fra tidligere år. Gutan er heller ikke noe målmaskineri og 13-22 sier målforskjellen så langt når man spiller ball andre steder enn Alfheim

TILs forventede lag i 4-3-3 fra høyre:

Loncaric

Norbye-Ødegaard-Yttergård Jensen-Antonsen

Andersen-Landu-Åsen

Sigurdarsson-Espejord-Lehne Olsen

One to watch: Aron Sigurdarsson begynner å ligne på seg selv. Har han en god dag kan han kjøre Starts backer til Grimstad og gi gode arbeidsforhold for midtbanespillere på dype løp og Runar i boksen, sistnevnte må dog finne ut hvor målet står igjen.

Statistikk i Kristiansand.

Hjemme på Alfheim har TIL bra tak på helgens motstander, men i Kristiansand er det litt annerledes. Vi husker alle fjorårets fadese på Sør Arena med to keepertabber av Benny Lekström og 3-1 tapet. Vi husker og alle vår siste seier på samme bane. Året var 2011, siste serierunde, Mustafa Abdellaoue scoret 3 i 1-6-seieren, TIL tok sølv og også dette året tok IK Start turen ned til nest øverste nivå.

På 21 kamper mot Kristiansand siden vi møtte de for første gang i 1986 har TIL smålusne 5 seiere, men vi tar ofte poeng på Sørlandet med 1o uavgjorte matcher. Start har vunnet 6 ganger. På disse kampene har TIL scoret 35 ganger mot Starts 34.

Statistikken tilsier altså på nytt en jevn tøff match i Kristiansand til tross for at hjemmelaget har rykket ned. TIL har enormt press på seg og det blir spennende å se hvordan det takles. Undertegnede mener at TIL har ett klart bedre lag og vi drar fra det blide Sørland for siste gang på mest sannsynlig mange år med 1-3 og 3 poeng i boka.

Dommerkvartett:

Helgens dommer er av det ukjente slaget og Isbergets skribent har aldri hørt om han.

Rohit Saggi er 24 år, representerer SBK Drafn i Drammen og har fortid som bandydommer før han gikk over til fotballen. I år har han dømt i Obos-ligaen og alt tyder på at dette er pipeblåserens debut i Tippeligaen.

Med seg denne kampen har Saggi på linjene Tom Harald Grønevik fra Gneist IL og Hans Christian Stormoen fra Årstad IL, mens mannen som styrer lystavla er Marius Lien fra Otra IL.

Helgens dommer, Rohit Saggi. Bilde hentet fra dommere.no

Helgens dommer, Rohit Saggi. Bilde hentet fra dommere.no

Isberget ønsker den unge dommeren lykke til og håper han leverer på samme nivå som sin unge kollega Kristoffer Hagenes på Alfheim for 2 uker siden, det var en av de bedre dommerprestasjonene i år.

Stadion:

Sparebanken Sør Arena. Bilde fra tes.photoshelter.com

Sparebanken Sør Arena. Bilde fra tes.photoshelter.com

Sør Arena,(Egentlig Sparebanken Sør Arena ettersom banken eier stadion) er ett av landets aller flotteste anlegg og det er en skam at banen ikke kan være i Tippeligaen framover selvom laget rykker ned. Idyllisk plassert ved siden av sjøen med opprinnelig plass til 14300 tilskuere. Dette ble i 2011 skåret ned og per dags dato tar banen maksimalt 11700. Stadion har tak rundt alle tribunene.

Det blir ikke utsolgt på stadion på søndag og reellt bør vel Start være glad om 2000 fysiske mennesker dukker opp (Ikke medregnet ubrukte sesongkort)

Supportere:

Fasiliteten for bortesupportere i Kristiansand er av aller ypperste klasse. Godt med plass, atskilt fra hjemmefansen, godt kioskutvalg og hyggelige vakter. Bortefansen står på nedre del av kortsiden nærmest vannet (Se bilde over), nærmere bestemt felt L1 og det er fritt setevalg, inngang 3. Vær obs på at supporterklubben ofte STÅR fremst å ser kampen og skaper liv. Billetter kan kjøpes på internett til 150 kr eller på stadion i billettluka ved inngang 3 til 175 kr.

Er du i Tromsø kan denne kampen som alltid sees på Rogers. Tordenskiold Pub i Oslo viser dessverre ikke denne kampen. Kampstart er 15.30 og sendes på TV2 sport Premium 4.

Link til billettkjøp: http://billetter.ikstart.no/