Av Adrian Bjørkan Pedersen

Foto: rbnett.no (Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix)

Brått har Eliteserien blitt sparka igang igjen, men vi har måtte vente på den aller viktigste kampen i den ellevte runden helt til slutt. TIL skal i aksjon mot Stabæk på Nadderud, og Gutan går nok til verks med fornya sjøltillit etter å ha slått Molde med 2-1 i det siste oppgjøret før pausen. Det kan være kjærkomment i jobben med å komme seg bort fra bunnen, og med tre poeng denne mandagskvelden kommer TIL til å passere nettopp Stabæk og Strømsgodset, og i tillegg komme opp i samme antall poeng som Mjøndalen og Sarpsborg, og da ser det straks bedre ut.

De røde og hvite har et godt innbyrdes overtak mot Stabæk, og de siste tre sesongene har det blitt to seiere og en uavgjort på Nadderud.  I 2016 ble det så mye som 3-0 etter at Simen Wangberg satte inn kampens siste scoring kort tid etter hvilen. Simen er er tilbake fra skade, og kan potensielt være klar til dyst nå. Det samme gjelder for Mushaga Bakenga, som fikk seg noen minutter på banen i siste del av mai. Det er nok  dog dessverre i tidligste laget for Jostein Gundersen, sjøl om han forhåpentligvis nærmer seg å være klar for førstelaget.

Det er vel rimelig sannsynlig at de fleste av de som starta forrige kamp får anledning til det på nytt ettersom det gikk såpass bra. Mitt tips blir at det kun blir ei endring og at det er Simen som kommer inn. Hvem som isåfall må finne plass på benken er vanskeligere å si. Blir Kent-Are Antonsen flytta fram på midtbanen, eller får han fortsette som midtstopper der han klarte seg så godt? Dersom det er sistnevnte som er mest aktuelt kan det bety benken for enten Anders Jenssen eller Juha Pirinen, men de klarte seg også såpass bra at de kan være vanskelige å holde ute.
Det blir også spennende å se om Magnus Andersen får muligheta på nytt. Han viser stadig vekk at han bidrar når han får sjansen til det, særlig når han får en rolle på høyresida, og scoringa sist var jo verdt inngangsbilletten ene og aleine. Når det gjelder Runar Espejord så kommer han helt sikkert til å være involvert, men neppe i hele kampen så om det blir fra start eller som innbytter er vanskelig å finne ut av ved å gnikke på spåkula.
Jan Jönsson har som kjent vendt tilbake til Stabæk etter at Henning Berg skifta klubb, og dermed fikk man sånn sett rett i at klubben fra Bærum ble de første til å skifte trener i 2019 når man tippa det i Isbergets lupe før sesongen. Vi får håpe at de ikke får en boost som noen gjør i sånne situasjoner, men at Gutan heller klarer å gi hjemmelaget en følelse av at det fortsatt ikke fungerer for dem. Ellers er det verdt å nevne at den kommende motstanderen kun spilte tre kamper i Eliteserien i mai, og det endte med like mange tap og ingen scoringer, så det er et lag som er helt ute av form som venter for TIL.
Vi krysser fingrene for at TIL fortsetter å sette Stabæk på plass og tar med tre viktige poeng i bagasjen nordover.
Som vanlig kan man se bortekampen på Isbergets stampub NO 24, og som vanlig før kampen finner du lenke for informasjon om avtalen med dem her: https://isberget.no/no-24-er-isbergets-samlingssted-i-tromso/
Ellers kan man se kampen på Max denne gangen, og det er vel unt for de som ikke har tilleggskanaler.
Vi oppfordrer selvfølgelig de som har mulighet til det å møte opp på Nadderud for å støtte TIL i denne viktige kampen.